Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Vardagslivet

Valborg, tultande bebis, god mat och flätor

8 maj , 2020, 11.47 Jenna Matintupa

 

Fredag! Efter två dagar av försommarvärme här är det lite svalare men solen lyser fortfarande så vad gör det. Det ska bli skönt med veckoslut även om jag kommer att behöva skriva största delen av helgen. Tur att jag tycker det jag skriver är intressant, även om det är himla jobbigt att skriva faktabaserat. Hur gör folk? Källhänvisningar är mitt värsta ord just nu. Men men, kommer inte från det så bara att kämpa igen!

Agnes med fläta. Hon har så långt hår för tillfället eftersom vi inte varit till någon frissa på evigheter. Jag älskar att pilla i det men jag får nästan aldrig röra det. Hoppas jag får börja göra lite mer frisyrer när hon blir större.

Men nu till förra veckan. Inledde med att göra sockerkaka med brynt smör och färskostfrosting. Agnes ville ha en egen så vi gjorde en miniversion också. Blev väldigt fina iallafall!

Positivt med att det blir varmare och varmare är att jag kanske börjar få lite färg snart. Herregud sån blekfis jag är just nu. Det här var också innan jag lyckades dra upp ett stort hål på min t-shirt och smeta superlim över den. Jag och vita t-shirts är not ment to be.

Alfons går så duktigt just nu. Inte utan stöd förstås men han skuffar allt som går framför sig. Vagnen, lådor, sittpuffen, pallar och våra matstolar. Han är så stolt när han går, så himla gullig!

Vips så var det valborg och vi ställde till med en liten fest innan läggdags. Agnes önskade popcorn så det fick det bli. Och bubbel till oss förstås!

Traditionell vappselfie denna gång med mjuk gullig bebi.

Första maj frukost i soffan. Det var min första natt på soffan. Så länge Johan sömntränar Alfons så sover jag på soffan. Nu har det börjar gå så pass bra att jag eventuellt kan börja flytta tillbaka till sovrummet. Men också skönt att sova ifred hehe.

På eftermiddagen gjorde vi oss fina och åkte iväg för att fira första maj. Agnes hade sin nya jacka och klänning dagen till ära.

Ofta brukar en ju hämta med bubbel, vin eller liknande när en blir bortbjuden men i dessa tider blev det käsidesi. Hur fin flaska? Tyckte det var lite fyndigt hehe.

Vi var hemma hos Agnes kusiner och hade förbeställt en himla massa sushi. Gott! Sen spenderade vi hela dagen hos dem. Barnen lekte och vi fick sitta och umgås över ett glas vin. Efter att ha varit isolerad i två månader kändes det gaanska lyxigt att umgås med andra människor.

Agnes varje morgon. Om hon vaknar tidigt får hon sitta och titta på ipaden medan vi forsätter sova en stund. Här ”myser hon ner sig” som hon säger när hon kryper ner med kuddar och täcke.

Till kvällen gjorde jag laxknyten som skulle ha blivit så mycket godare på en grill men vi fick nöja oss med ugnen hemma. Men i sommar. Mums. Lax, potatisar, sparris, vårlök, citronsmör, rädisor och dill. Testa!

På söndag traskade jag till plantagen i finvädret och köpte kanske århundradets finaste bukett plus lite örter till balkongen. Pionerna är sensationella just nu.

I veckan fick vi hem korgar från Ferm Living via Aveo till barnens leksaker. Men mer om det senare. Nu måste jag börja städa innan lillen vaknar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *