Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Vardagslivet

Ute till havs tillsammans

26 maj , 2020, 11.11 Jenna Matintupa

 

En vecka i bagaget här ute till havs. Hann inte med så mycket förra veckan eftersom varje sekund gick åt att skriva på mitt slutarbete. Barnen var hos mormor och morfar, och utan det skulle mitt skrivande aldrig gått. Nu fick jag det klart på vecka. Så nu håller jag bara tummarna för att min handledare tycker det är okej!

När jag inte skrev under helgen levde vi vårt bästa skäriliv. På fredag när vi jobbat klart åkte vi till mina föräldrars villa där barnen var tillsammans med min bror och hans flickvän. Åt mat, badade badtunna (vilket Agnes älskade!) och satt på verandan tills tårna frös till is. På lördag eftermiddag kom mina bästa barndomsvänner hit. En av de bästa sakerna med att vara här är att kunna träffa dem regelbundet. Vi lagade middag tillsammans och jag skrattade så mycket att mitt ansikte gjorde fysiskt ont. Älskar dem! Och snart blir vi en till i gänget. Så pepp på det <3

På söndag kom min morfar (snart 80!) via efter att han tagit upp fisk och lämnade av några abborrar. Sån lyx. Sen bar det av upp till land för att handla, söka gas och så blev vi bjudna på mat av min farmor och hennes man. Tacksamt att inte behöva laga mat alla dagar.

Nu är vi inne på vecka två och den här veckan ska inte barnen någonstans utan vi är alla här tillsammans. Jag underhåller allt medan J jobbar. Med undantag för lite skola nu som då. Solen lyser och sommaren känns i luften. Det blir varmare och varmare för varje dag som går! Det ska bli 18 grader idag, skönt.

Nu måste jag dock återgå till min (vad som känns som) huvudsakliga uppgift, laga mat. Gör en något annat än lagar mat nu för tiden?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *