Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Vardagslivet

Trött förälder checkar in

9 okt , 2020, 13.22 Jenna Matintupa

 

Hej fredag. Här är allt som vanligt, Agnes målar, Alfons sover och jag försöker få en lugn stund. Agnes sitter och sjunger gul, gul, gul och driver mig till vansinne. Ibland känner en sig som en så dålig förälder, men jag önskar bara en lugn stund och då är det sååå irriterande när hon inte kan vara tyst. Rimligtvis måste väl hon få nynna för sig själv, men ibland vill en bara få lyssna på ett YouTube-klipp i fred liksom.

Nåja, värre kunde vi ha det. Agnes är lite förkyld ännu så hon har varit hemma hela veckan men vi andra har jobbat och varit på dagis. Det är verkligen lite lättare att ha en fyraåring hemma än en ettåring. Ipaden på och så är hon underhållen resten av dagen ungefär. I helgen ska jag jobba med mitt examensarbete. Fick tillbaka några ändringar efter sommaren och har inte hunnit titta på dem före nu. Men nu är det dags. Hoppas ju på en examen innan jul (i värsta fall innan sommaren, men gärna innan jul!).

Nu när coronaläget är som det är måste en maxa tiden hemma. Här är ett gäng saker som livar upp hemmadagarna lite. Jag älskar att måla naglarna och när en sitter och jobbar dagarna i enda på datorn hinner de torka hur bra som helst. På kvällarna sätter jag nagelkrämen från Atelier Rouge som gjort under med mina nagelband. Tofflorna pratade jag redan om och det är så sköna. Sen lite annat piff plus Stina Ekblads bok som jag längtar efter att börja läsa!

Igår var jag faktist iväg och träffade bokklubben för första gången på evigheter. Vi hade läst Ocean Voungs En stund är vi vackra på jorden så den skulle vi förstås prata om. Men utöver det firade vi lite min och Malins födelsedag och pratade om allt möjligt som händer atm. Väldigt välbehövligt och härligt att hänga. Efter att barnen varit hemma i över två veckor nu tar jag emot varje paus som fås.

Men nu vaknade Alfons och härjet börjar igen. Nu ska jag försöka städa så blir lite helgmys hemma.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *