Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Inspiration,Mode

Danskt mode, chokladkaka och varma drycker

25 okt , 2020, 14.02 Jenna Matintupa

 

Söndag, sömndag. Är lite mör efter en orolig natt med kidsen, men som tur sov helt normallänge iallafall. Alltid något. Just nu sitter en och ser på iPad med glass på golvet, den andra har just vaknat och äter majskaka, J pillar med någon klocka och jag ville skriva av mig lite. Om någon timme ska vi hem till våra kompisar på playdate och middag. Har försökt få till det i över en månad men det har alltid varit någon som är sjuk, men hoppas det lyckas idag!

Igår var Johan borta så jag och barnen hängde hemma på tumis. Såg klart Vaiana och när Alfons somnat hade Agnes och jag filmkväll. Åt popcorn och tittade på Frozen 2. Efter en timme blev hon sömning så vi får fortsätta en annan dag. När hon somnat kollade jag på säsongsstarten av Så Mycket Bättre. Alltså, det var SÅ bra! Deltagarna, tolkningarna. Grät massor till Lisa Nilssons tolkning av Ana Diaz låt 100. Känner att det kan bli en riktigt bra säsong.

Men det jag tänkte vi kunde titta på sånt jag sparat på instagram på sistone. Mycket fint. Och mycket mode. Sparat massa outfits både på instagram och Pinterest just nu (och julgrejer men det vågar jag inte dela med mig av ännu). Kanske för att det är så himla härligt med en ny säsong. Kapporna och bootsen får komma fram och en får börja ha lite mer lager på lager.

Varma dryckers årstid är här. Babes i Boyland postade den här koppen med lavendelte med havremjölk och nyponblad. Låter inte det jättehärligt?

Jag har nämnt Cecilie Bahnsen tusen gånger i år men det måste väl ändå vara årets designer? Här har Sofia Ruutu en av hennes finaste klänningar. Drömklänning! Också överlag väldigt drömlik bild. Älskar att den är lite småsuddig och spontan (även om den säkert är så ospontan som det bara går!).

Om Cecilie Bahnsen är årets designer är årets plagg blusen, också från ett danskt märke här på Victoria Saceanu Gregersen. Den här med blommor och rosett är de finaste jag sett på länge. Kostar säkert massor. Danskarna har verkligen tagit över modescenen. De lyckas kombinera piffigt och avslappnat på ett perfekt sätt!

Alltid lika välklädda Fanny Ekstrand. Så snyggt med strumporna i loafers och förstås den långa herrkappan. Tyvärr är väl barbent ett minne blott nu, men med ett par tunna strupbyxor blir det säkert lika fint!

Studiominishop postade den här från någon uteservering i Paris. Allt en drömmer om nu. Att bara få fly bort till en uteservering i Paris och allt som heter corona är long gone. Har inte varit ressugen på många år men känner att nu börjar suget efter att resa bort krypa på. Ett förlängt veckoslut i Paris eller Köpenhamn. Äta pasta i Milano eller Florens. Äh blir deppig bara jag tänker på det. Så jäkla surt att vår sista resa innan corona gick åt till att jag grät/mådde illa i fruktansvärt gravidillamående. Inte den härligaste av bröllopsresor precis!

Sofia Wood och Elsa Billgren, de mest inspirerande personer jag vet. Älskar allt de gör och tycker de alltid känns trovärdiga, ärliga och allmänt härliga. Vill också se lika cool ut med min kompis när jag hänger på stan men kanske världens finaste bukett av hortensior!

Jag har någon gång sagt att det är töntigt med syskonmatchning, vilket min man spydigt påminner mig om varje gång barnen matchar. Men skitsamma, det är så gulligt. Ellen Dixdotters barn i superfina pyjamasar.

Har lite glömt bort att Zara Home finns tills jag återupptäckte det för några veckor sen. De har massa massa fina inredningsgrejer, värt att kolla in. De har också några få recept på sin sida, och just den här mjöllösa chokladkakan med hasselnötsbräck låter väldigt lyxig och god. Den ska jag testa att laga något veckoslut!

Avslutar med ännu en bild från Studio Mini, på ännu en välklädd dansk. Det här är just precis vad jag menar med danskt mode. Stiligt, coolt, lite annorlunda men ändå avslappnat. Drömmen att pull of den här looken. Och dessutom att hon har fyra barn (!). Bara jag själv skulle smutsa ner mig själv om inte någon av mina barn redan hunnit kladda ner mig. Hur gör människor med vitt? Finns en anledning till att basfärgen i min garderob är svart…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *