Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Inspiration,Mode

Vårlängtan från karantän

6 feb , 2021, 13.32 Jenna Matintupa

 

Nu har det snart gått en vecka sen vi fick karantänbesked. Tiden går verkligen oerhört långsam. Vi har alla blivit förkylda sen sist, så i torsdags testade vi oss på nytt. Men nix, ingen rona nu heller. Himla konstigt att Agnes, som är den enda som inte är förkyld, har viruset, men vi alla andra som ÄR förkylda har inte. Och har vistats i samma hushåll som en med rona i en vecka och ändå inte blivit smittad. Förstår ingenting! Nå sånt är det, vi lever på här i vår karantänbubbla.

Försöker hålla irritationsnivån nere, men det tär på humöret att inte ens gå ut. Och det märks på barnens rastlöshet. Men en får bara hoppas att idag blir en bättre dag! För att pigga upp mig själv tänkte jag vi kunde titta på ett gäng fina bilder jag sparat på instagram. För vad är trevligare än att att drömma sig bort en stund? Det är ungefär enda nöjet jag har nu.

Vårljuset! Är det inte det vi drömmer mest om nu? Allt som är blommigt, ljus och luftigt tilltalar mig för tillfället. Kanske för att en börjar vara trött på allt mörkt och murrigt. Krispigt? Ja tack!

Emily Slotte lade upp det här fånget med anemoner. Jag älskar anemoner, tycker de är så himla fina med den svarta mitten och de vågiga bladen. Fint med vita och rosa blandat.

Den här klänningen från Cecilie Bahnsen skulle jag inte tacka nej till men den är waaay over my budget. Kanske någon gång i livet har jag råd med en sån klänning. Fin är den i alla fall!

Min stilinspiration nummer ett just nu, Victoria Saceanu Gregersen, i en ljuvlig rosa kappa. Kanske 2021 blir året då jag börjar använda mera färg? Gillar att hon kombinerat det med ett par Dr. Martens, blir lite coolare då.

Åh blåmusslor, är SÅ sugen på det just nu. När en inte har möjlighet att gå till butiken så fort en är sugen på något, konstigt då hur just såna här saker skapar enormt ha-begär. Johanna Bradford tipsade om den här receptet på Cardronnay mules marinières som Sedir delat. Så fort jag får tag i blåmusslor och vitt vin ska jag laga detta!

När alla bara är hemma hela tiden så är det så mycket smycken och finkläder som lämnas oanvänt. Därför fastande jag för den här kombon som Louise Toftegaard lade upp. Vem säger att en inte kan ha pärlhalsband till ”hemmakläder”? Fint också med två pärlhasband i olika storlekar, skulle gärna ha ett med riktigt små pärlor som i det övre!

Åter till blommor. Vallmo är en annan favorit och skulle gärna ha ett knippe precis som Emma Johansson har. Drömmer om att någon gång i livet ha en hel rabatt med just dessa vallmo så jag kan plocka in buketter på sommaren. Jag planterade faktiskt vallmo på skären i somras, tyvärr inte den här sorten, men ska nog köpa en sån här påse i år!

Florista gör de mest magiska blombuketter. Skulle jag gifta mig idag tror jag att min bukett skulle se ut typ så här. Gillar att den är så oregelbundet och stökig.

Om två månader har vi en femåring i huset och det blir knappast något storslaget firande i år heller. Agnes har önskat sig en prinsesstårta men tror ändå jag ska inspireras lite av Ruta Vitessons tårta. När jag var inne på Søstrene Grene hade de massa fina kalasdekorationer så tror jag ska gå in i butiken i Ainoa när det sen nalkas kalas. Även om det inte blir många gäster kan en alltid satsa på dekorationerna!

Jag är en sucker för fina förpackningar och skulle absolut köpa ett nagellack för att det skulle se fint ut i badrummet. Har sett en massa om denna nagelkombo som Leyla Aksoy la upp. Som ”tur” hade jag hemma ett från H&M i nästan exakt samma nyans så kunde fixa den trendiga naturligt glossiga nageln utan att lägga massa pengar dessa, även om det lockar…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *