Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Graviditeten,Till Agnes

I vår BB-väska

30 mar , 2016, 08.02 Jenna Matintupa

 

Jag frågade er tidigare vad ni tyckte vi skulle packa med i BB-väskan och fick massa med fina tips, tusen tack för det! Nu har vi haft väskan packade ett tag och jag tänkte jag skulle visa vad som packades ner till slut. Jag vet att det blev lite i överkant och vi kommer knappast använda allt, men jag har hellre för mycket än för lite. När jag packar så packar jag att lite för mycket för säkerhetsskull.  Dessutom vet vi ju inte heller hur länge vi kommer vara på BB och hur det BB vi hamnar på funkar så därför tänker jag det är bra att vara förberedd på det mesta.

Till bebisen:

SAMSUNG CSC

En omlottbody och byxor i storlek 50.

SAMSUNG CSC

En pyjamas i storlek 50 och en i 44.

SAMSUNG CSC

Ett par strumpor, ett par tjockare stickade strumpor som bebbens mormor stickat, stickad mössa, vantar och strumpor som bebbens farmor stickat och en tunn bomullsmössa.

SAMSUNG CSC

En fleecehalare och en bomullsonesie, båda från Mini Rodini i storlek newborn.

SAMSUNG CSC

Till sist, Dino snuttisen, en filt och en trasa.

Till mig:

SAMSUNG CSC

En lös svart t-shirt, en tunn stickad tröja, tights och lösare byxor.

SAMSUNG CSC

Inomhus tofflor, två amningsbh:ar, strumpor, två stycken lite större underbyxor och en lång kofta.

Till killen:

SAMSUNG CSC

Mjukisbyxor, en t-shirt, två stycken kalsonger och två par strumpor.

SAMSUNG CSC

Och sista. En cokis till mig, varsin tupla, torkade frukter och en värmedyna. I necessären finns toalettgrejer så som ansiktstvätt, duschsaker, bröstvårtskräm, amningsskydd, mjölkuppsamlingskupa, lepomada och hårband.

Det som vi packar i sista minuten och som ännu saknas är telefonladdare, iPad, kamera, hoodie åt killen och hörlurar till oss båda. Ja och så förstås vanliga saker som plånbok, rådgivningsboken, önskebrevet och sånt. Senare kan jag avlägga rapport på vad vi i slutänden faktiskt använde, vad jag kanske saknade och vad som var heeelt onödigt. Nu återstår bara själva besöket till BB… 

 

14 kommentarer

 1. Melli skriver:

  Jag rekommenderar ännu öronproppar. Får man inte familjerum (har inte fått det med mina tre) så kan man bli sjukt störd på andras gråt då den egna just somnat. En massa amningsinlägg gick det åt för mig och så hade jag med barnens mycket omsorgsfullt utvalda mjukisdjur som de sedan älskat hela sitt liv. 😉 Mjuka innevantar till babyn kan vara bra om hen har långa naglar. De klöser lätt sig själva annars då inte man ännu ska klippa naglarna. Lycka till! Så spännande och stora känslor ni har framför er!

 2. Andréa skriver:

  Och sov med lindex-filten mellan er nu nätterna innan det är dags. Så doftar den mysigt mamma och pappa sedan när ni sveper in hen i den på bb :).

 3. Sophia skriver:

  Hade med ungefär lika mycket som du har packat, men använde knappt något av det förutom det jag hade i min necessär! På BB använde jag mest sjukhusets pyamasar (så sköna, haha), trosor (stora och bra de med) och morgonrock. Hade egna tofflor dock. Till Nike använde vi bara sjukhusets babykläder också. Jag var rätt så frånvarande tankemässigt så jag tänkte inte ens på att jag hade med egna kläder till oss båda faktiskt, så därför var det bra att det går att använda sjukhusets, fanns hur mycket kläder som helst för bebisarna. Sen hade vi med både snuttefilt, gosedjur och tutt till henne men hon har märkligt nog aldrig brytt sig om något sånt.

 4. Anneli skriver:

  Jag och bebisen har använt sjukhusets kläder under den tid vi varit där (alla tre gånger). Värmepåse har jag också haft med, men nu senast hade BB faktiskt sådana som man sen fick med sig hem. En vattenflaska (med sportkork) har jag haft med, för efter förlossningen orkar man inte alltid sätta sig upp för att dricka…

  Har du med bilstolen och de kläder bebis ska åka hem i, eller hämtar pappan dem sen när hemfärden nalkas?

  • Jenna Vierinen skriver:

   Ah vattenflaska kanske skulle vara bra att ha med! Kläderna finns med, bilstolen är nog färdig men vi vet ännu inte om vi tar bilen eller om vi tar taxi så. Om vi tar bilen får den säkert vänta där tills vi far hem, om vi tar taxi får någon hämta den till bb när vi ska hem tänker jag!

 5. Ira skriver:

  Ta också en vattenflaska till förlossningen. Man gör av en med en massa vätska och det kan vara svårt att dricka tillräckligt ur ett glas. En med sugrör som du kan suga ur i vilken ställning som helst är en bra ide! Du kommer också att dricka litervis sen när lillen ammar (intensivamningen börjar ju där när babyn är 1,5 dagar gammal). Då räcker inga små vattenglas! 🙂 Mycket lycka til!!!

 6. L skriver:

  Mera kläder till killen! Min man hade bara en skjorta med sig, han hade tänkt att han skulle hem en sväng efter förlossningen … Så blev det inte så han hade den där samma skjortan i tre dagar 🙂 Den går numera under benämningen BB-skjortan ;D
  Lycka till!

 7. L skriver:

  Amningsinlägg i kopiösa mängder! Kommer amningen igång kommer det rinna till och kladda ner allt vad kläder heter. Jag glömde bägge gångerna ta med sådant och det störde otroligt 😁 lycka till med det minsta men största i livet!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *