Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Första bebistiden,Vardagslivet

En fem månaders och babysim

11 sep , 2016, 23.24 Jenna Matintupa

 

Här lider söndagen mot sitt slut och vi har ännu en ganska lugn helg bakom oss. I lördags så var vi på vår andra gång babysim. Om ni funderat på att gå på babysim, do it! Om ni inte gjort det, tänk om! Okej kanske inte alla babysar gillar det, men vår gör nu det åtminstone. Det har verkligen varit en succé de två gånger vi varit. Hon njuter, skrattar och plaskar lite. Det ska bli spännande att se hur hon utvecklas.

Så ett hett tips, Folkhälsans babysim! 

SAMSUNG CSC

Annars då? Agnes är nu fem månader och allt rullar på som vanligt. I fredags var vi till rådgivningen. Hon vägdes, mättes och fick vaccin. Tidigare har hon växt ganska mycket per gång men nu har det minskat lite. Det på grund av att hon nu är mer rörlig och håller på hela dagarna på gymmet.

Inga symptom av vaccin fick hon heller. Har nog varit lite på vakt och haft lite koll ifall febern skulle uppenbara sig, men det värkar som om vi hade tur och slapp det. Bra så!

image

Utöver det blir hon mer och mer rörlig.  Lägger man ner henne mitt på gymmet så är chansen stor att hon ligger mitt på glovet några minuter senare. Hon svänger från rygg till mage, mage till rygg och åbekar sig runt. Munnen går också i ett och hon pratar och har ljud hela tiden. Kan lugnt konstatera att hon är allt annat än ett stillsamt barn. Sittandet är hon däremot inte riktigt där med ännu, men det blir stadigare och stadigare!

Men nu börjar klockan vara så mycket att det är dags för den här maman att gå och lägga sig om jag ska orka vakna med Agnes imorgon!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *