Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Inredning

Barnrumstrender på Habitare

8 sep , 2016, 21.58 Jenna Matintupa

 

Igår bäddade jag ner bebis i vagnen och hoppade på spårvagnen till Messukeskus för att kika på Habitare. Inredningscrushig som jag är vill jag förstås kika in trender (mycket napp där!) och kanske hitt något fint till hemmet (mindre lycka på den fronten..). Agnes tog dessutom en två timmars tupplur så jag fick strosa runt och fotografera i lugn och ro. Perfekt kiddo!

Och så mycket snyggt jag såg! Fick lust att kasta ut allt hemma och inreda om. Eftersom det är mest fokus på babystuff här så tänkte jag visa lite barnrumstrender som jag snappade upp, om ni är intresserad av lite mer inredningstrender så kolla in min andra blogg senare. Nå, lets see vad jag spanade in.

SAMSUNG CSC

De hade verkligen satsat på en stor barnavdelning med café, lekutrymme och ställe för föräldrar att sitta ner med sina kiddos. Snyggt och fiffigt.

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSC

En av trenderna var roliga rum. Det vill säga detaljer som tilltalar barnen: Snygga, färglada väggar, roliga detaljer med djur och möbler för minimänniskor. Hur snygg är inte den rödrandinga väggen?!

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSC

I det här rummet sammanfattas tre av de största trenderna när det kommer till barnrum: Lekvänligt, naturmaterial och pastell. Klätterställningar av olika slag, roliga lösningar på möbler och annorlunda förvaring. Ljust trä syntes överallt och det verkar som om det är det nya vita. Och så ljusrosa! Pastelliga väggar och framförallt ljusrosa fanns överallt. Inte mig emot, älskar ljusrosa.

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSC

Sist ut, min favorit från hela mässan. Älskar allt med det här rummet och önskar att jag skulle kunna ta allt och flytta in det i Agnes rum. I och för sig är hon kanske för liten för ett sådant här rum ännu, men när hon blir lite större så. Och apan, hur gullig?! Någon som vet varifrån den är? Vill så ha en sådan åt Agnes!

Vad tycker ni om trenderna? Fint eller fult? Något som ni skulle kunna ha åt era barn?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *