Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg

En lista om livet med barn

18 sep , 2016, 23.52 Jenna Matintupa

 

Hej och trevlig söndag! Här har jag just nattat barnet och ska nu mysa ner i soffan med te, chips och Springfloden. Vi har spenderat nästan hela dagen borta. Förmiddagen vilade Agnes och jag, sedan hann vi gå på en visning i vårt grannhus (mest p.g.a nyfikenhet) och sedan åkte vi in till stan för att hänga med Agnes kusiner (och föräldrar!). Blev en lång promenad i det helt ljuvliga vädret. Och Agnes fick en lång tupplur, bra så. Tänkte vi kan avsluta veckan med en lista från Carolas blogg.

1. Hur många barn har du, och hur många planerar du att skaffa?
– Jag har ett barn. Vill gärna att Agnes får ett eller flera syskon, men sådant kan man ju inte riktigt planera.

2. Ett redskap/verktyg som är barn/babyrelaterat som är ett måste?
– Vagn helt klart. Skulle inte klara oss utan den. Samma sak med babyskyddet (bilstolen alltså) 0ch isofixet. Viktigt och bra att ha, om man har bil då vill säga. Det bästa är kanske att ha en vagn där man kan klicka på babyskyddet, det har vi använt massor! Sedan tycker jag att babygym är bra att ha också. Agnes ligger flera timmar per dag i sitt gym.

3. Något du älskar att göra med ditt/dina barn?
– Duscha! Hon älskar verkligen vatten och det är så mysigt. Då njuter hon riktigt av att få vara nära i famnen och få varmt vatten på sig. En mysig stund. Att bada med henne är också roligt eftersom hon njuter så. Idag hiffade hon att plaska för första gången, det tyckte hon var jätte roligt!

4. Hur har ditt liv förändrats sedan du fick barn?
– Både jätte mycket och inte speciellt mycket alls. Visst har vi blivit tvugna att anpassa vårt liv efter henne men vi gör ändå så mycket saker som möjligt som vi gjorde före hon kom. Hon är väldigt lätt att ha med sig överallt så det är inget problem att hitta på massa saker med henne!

5. Favoritbutik att shoppa till barnen och varför?
– Lindex och Mini Rodini. Lindex har snygga, förmånliga och mjuka babykläder. Mini Rodini har inte så förmånliga men ursnygga och bra kvalle!

6. Har du alltid velat ha egna barn? Varför/varför inte?
– Jo. Har alltid gillat barn och har alltid varit den som lekt med småbarnen. Så ja, alltid.

7. Det bästa som finns med att vara mamma?
– Att man får och känner så mycket kärlek. När hon är lite trött och bara vill gosa, så mycket kärlek jag känner då. När hon gosar sitt ansikte i min hals och ligger riktigt stilla. Åååh. Eller när hon sover och jag lyfter henne till sängen. Hon är så fridfull och gullig. Älskar henne så mycket då.

8. Något mindre roligt med att vara mamma?
– Ångesten och rädslan man känner konstant över att något ska hända henne.

9. Ditt bästa tips för en ny mamma?
– Lita på dig själv! Barnet är lika ny som du är och det är du som känner ditt barn bäst.

10. Slutligen, visa oss en bild på dig och ditt/dina barn!

IMG_1020

En kommentar

  1. Milla skriver:

    Så roligt att man är så olika! Den mest onödiga prylen jag har till mina barn är vagnen! 😁 tror lillebror 11 mån endast har ålt den 3-5 gånger 😄

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *