Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Inredning,Till Agnes

Bästa inköpet vi gjort

27 okt , 2017, 11.44 Jenna Matintupa

 

Glad fredag från ett vitt Esbo. Här ligger det snö på marken (thank goood att vi slapp slasket från igår och det äntligen lämnade som snö) och jag sitter hemma och jobbar i soffan. Här riktigt snart ska jag klä på mig och ge mig ut igen för att besöka bokmässan. Perfekt fredagsprogram! Men det var inte det jag tänkte skriva om idag. Jag tror nämligen inte jag nämnt uppdateringen vi gjort i Agnes rum.

Under sommaren började natnningarna bli ganska olidliga, iallafall för mig. De tog länge, man måste stå/sitta med henne i famnen och vagga tills hon somnade varvat med att lägga ner henne i spjälsängen och paja. Så skulle hon upp i famnen igen för att vagga och nästan direkt ner i sängen igen. Så höll vi på tills hon somnade. I slutet av augusti började hon hänga och gunga på spjälsängen, så det var bara en tidsfråga innan hon skulle börja försöka klättra. Hennes spjälsäng var en gammal från 1900-talet, så det gick inte att sänka ner heller. Och var ganska smal, och Agnes rörde sig mycket i sängen och smällde in i sidorna, vilket resulterade i att hon vaknade till.

Så det började vara dags att uppdatera hennes säng. Först funderade vi på om vi skulle köpa en större spjällsäng och sedan i framtiden gå  vidare till en växarsäng. Men det kändes lite onödigt så jag postade på en sälj/köp-grupp på Facebook om någon hade en säng de vill bli av med och poff så uppenbarades denna säng från Unipuu (finns på vepsäläinen) för en femtiolapp. En sånt fynd!

Säng – Unipuu, sänghimmel – Jollein Voile, ljusslinga – prisma, kuddar – H&M, Marimekko och Roommate. 

Vi var lite rädda att det skulle bli ett himla springas ur sängen den första tiden, men thank good än så länge har det inte hänt. Hon är superstolt över sin säng och gillar att hon kan klättra i och ur själv. Hon har sovit jättebra och ibland kommer hon traskande mitt i natten för att hon vaknar till, men till största del sover hon nätterna igenom där. Sängen har en bräda som gör att hon inte faller ut under natten (så viktigt!) och så kan man dra ut till 2 m så att hon kan ha den i många år ännu. Och det bästa? Jag kan ligga bredvid henne i sängen och natta. Så skönt. Problemet är bara att ungefär 8 av 10 gånger somnar berdvid henne hehe.

Så ja, ni som funderat på att uppgradera säng till era små kiddos. Testa! Det kan gå bättre än förväntat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *