Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Vardagslivet

Frissabesök, pre påsk och en trög vecka som avslutades med en bra fredag

23 mar , 2018, 21.05 Jenna Matintupa

 

Här har det varit tyst hela veckan. Det på grund av att jag hade en deadline som skulle in i början av veckan, och sen för att jag drog på mig något virus som i sin tur gjort att jag varit ganska däckad resten av veckan. Idag har jag äntligen fått tillbaka min röst, så nu är det bara det konstanta locket för öronen och nysningarna som skulle kunna ge sig. Utöver det har veckan varit relativt gemytlig. Agnes var hemma med mig på onsdag, de har två nya vuxna på dagis så tror hon tyckte det var lite jobbig eftersom hon till och med sade att hon ville vara hemma. Annars brukar hon ropa jeee när jag frågar om vi ska fara till dagis. Dock ville hon inte fara hem på torsdag när jag hämtade, så de gick ändå över ganska snabbt.

Idag har Agnes och jag varit lediga igen. Hon åker bort imorgon så ville passa på och mysa lite extra idag. Vi började morgonen med att vakna sex (inte det bästa sättet att börja tycker jag…) och så efter frukost gick vi till omena för Agnes första frissabesök! Det gick jätte bra och efteråt firade vi med fika på Torres. Hon var supernöjd över programmet och spatserade runt enda tills vi skulle hem. Att sätta på jackan och sitta i vagnen var ingen hitt, så hon skrek hysterisk i princip tills vi var hemma. En kvinna kom till och med fram och frågade om hon är två, hon hade ett barnbarn i samma ålder…

Nå väl hemma var hon relativt nöjd, enda tills vi kom fram till dörren och hon inte ville gå in, då skrek hon igen i cirka 15 minuter tills hon blev distraherad av något annat. Annars tar det en himla evighet för henne att gå upp i trapporna hemma. Fyra trappor kan ta hur länge som helst, då hon med jämna mellanrum kommer på en massa saker som ska göras/ses/fixas eller bara vad som helst förutom att ta ett steg uppåt. Håller på och bli knäpp varje gång vi är påväg hem.

Fyndade stort vid en av blombutikerna i omena idag. 20 papegojtulpaner för en femma. Passade finfint i sovrummet till den gråa väggen och i påskbuketten på köksbordet. Väldigt nöjd!

Agnes blev så himla gullig i sin nya frisyr, och började se så gammal ut! Och för första gången idag ville hon ha klänning på, har aldrig tidigare hänt. Kan i och för sig ha att göra med att jag sällan erbjuder det som ett alternativ…

Eftersom vi kommer fira påsk i Österbotten i år har jag fixat lite påskpynt i veckan och så hade vi lite påskmiddag med lilla familjen medan vi alla var samlade. Receptet hämtade jag från Elsa Billgren. Blev riktigt bra! Sen hängde killen upp den efterlängtade spegeln i hallen och jag städade undan lite. Nu har Agnes just somnat och vi ska ta kväll. Vin, chips och bäst i test står på schemat. Välkommen till en typisk kväll för småbarnsföräldrar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *