Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Vardagslivet

Sommaren i city

30 maj , 2018, 22.20 Jenna Matintupa

 

Vilken dag ändå! Började morgonen med att igen lämna en gråtande kiddo på dagis. Alltså ni som gjort det här ofta, hur överlever ni? Får så himla dåligt samvete då hon är så så ledsen. Efter det åkte jag in till stan för att möta upp Anna. Vi hade bokat in fotografering i stan. Kusinhäng plus nya snygga bilder är bra kombo. Dessutom strålande väder och botaniska trädgården på det. Tips tips. Botaniska trädgården är så fin nu, och uteserveringen på cafét precis vid ingången såg urmysig ut. Nästa gång blir det absolut fika där.

Efter att vi fotat oss trötta gick vi hem till Anna och låg i soffan en stund, drack te och väntade på Malin. När hon kom satt vi i soffan och pratade om tinder och sånt som ligger så långt i från mitt liv just nu. Men lite roligt att få leva det livet genom ens vänner hehe.

Efter en stund traskade vi iväg för att kolla efter badring åt Agnes (ännu inte hittat) och sen till anledningen vi alla mötts upp: Rea på Förlagets kontor. Vi botaniserade bland alla deras fina böcker. Några muminböcker rikare kramades vi hejdå och jag åkte iväg för att fixa några ärenden och sen hetsjobba lite innan jag skulle iväg för att hämta Agnes från dagis.

När Agnes och jag kom tillbaka väntade kvällens sällskap på oss. Vi gick upp, packade strandväskan och gick iväg efter pizza. Nästa stopp var vår bästa plats just nu: Stranden! Agnes var peppad på att hänga med sin kusin som hon inte sett på evigheter, jag att få snacka av mig och ja, vi var alla ganska nöjda med kvällens program. Varm sand, svalkande hav och både nöjda mammor och barn.

Kan vänja mig vid det här. Dock behöver det ju inte vara sååå himla varmt mitt på dagen, friktionssåren på mina lår är INTE att leka med (måste gå och köpa shorts att ha under klänningen imorgon) och jag glömmer hela tiden att dricka = är trött och uttorkad på kvällarna. Mellan 18-20 grader så är jag nöjd! Okej okej ska inte klaga på värmen, men 25 grader är bara inte min grej. Jag är faktiskt mer av en vår/höst person. Men visst, hellre det här än typ alla andra somrar i mannaminne.

Sommaren i stan är ändå något speciellt. Den lever liksom upp till sin fulla potential nu. Och jag är så kär. I gatorna, i husen, i havet, i Helsingfors. Fina du.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *