Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Bröllop,Inspiration

BRÖLLOP: klänningen, eller klännigarna!

25 aug , 2018, 09.38 Jenna Matintupa

 

Nu är det en vecka kvar. Börjar bli lite pirrigt. Men en kategori hinner vi ännu med före det är dags. Bröllopsklänningen är väl det kanske första som en blivande brud börjar fundera på. Det finns verkligen triljoner olika modeller. Spets, tyll, brodyr och en himla massa annat. Nya och gamla. Jag hade en ganska klar bild om vad jag sökte efter från början. Spetsöverdel med gärna ärmar, gärna långa, med lite vidare kjol av tyll eller liknande. Kunde till och med tänka mig tvådelad. Men att betala över tusen euro tyckte jag kändes waaay too much.

Nå, sju månader före bröllopet bokade vi in en dag med prova bröllopsklänningar med mina brudfrämmor och svägerskor. Bokade tid till Stockmanns och tänkte att rester kör vi på känsla. Provade ett gäng olika alternativ, dock var det lite svårt att föreställa när de bara hade små storlekar och en fick föreställa sig hur det skulle se ut på. Och så kostade de olika jag testade närmare två tusen…

Alla bilder från min pinterest.

Efter det gick vi vidare till ett litet ställe på Norra Järnvägsgatan som heter Lovebirds. Där säljs begagnade bröllopsklänningar vilket känns fint. Tittade runt lite och tänkte att jag nu provar någon som är ungefär i min storlek. Hittade en och drog den på. Den var lite för stor åt mig men när jag väl kom ut i den ooa:des och ååh:ades det av min sällskap. Inte alls en sån klänning jag tänkt mig, men det var fin och passade mig. Så den fick komma med mig hem! Kostade 650, så mycket billigare än nya vi tittade på först. Sen kom det till ett par hundra efter lite fix vid sömmerskan, men over all blev det just under tusen. Helt okej ändå!

I något skede började jag tänka att jag kanske skulle byta om till dansen. Mycket tyg plus dans är kanske inte världens nästa kombo. Vill ju kunna härja loss utan att dö värmedöden (vilket nu händer oavsett iof). Iallafall så hittade jag världens finaste på H&M, men det var förstås slut i nästan alla storlekar. Men så en dag dök den upp i min storlek. Beställde hem dem studs och när den väl kom var den för liten över brösten. Annars satt den helt perfekt, men förstås inte där. Som tur dök den upp i en storlek större samma dag och nu hänger den fint tillsammans med andra klänning.

Det ska bli spännande att se hur allt blir med smink, skor, hår, accessoarer och hela faderullan. Vad gör en om det känns helt fel??

2 kommentarer

  1. Men vilket fynd du gjorde tillsist! Och låter smart med ombyte 🙂 Ska bli kul att se alltihop sen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *