Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Vardagslivet

Vardagsromantikern

21 sep , 2018, 16.01 Jenna Matintupa

 

Fredag och jag känner mig faktist helt slutkörd efter veckans intensiva jobbrace. Jag undrar hur många timmar under veckan som jag inte tänkt på jobb. Så att jag inatt sovit riktigt skit och varit allmänt slut hela dagen känns ganska logiskt. Men som tur är det fredag och jag ska ta det så lugnt jag bara kan precis hela helgen. Kanske lägga autoreply på mailen över helgen? Det vore något.

Mannen har varit ledig och röjt balkongen, planterat höstväxter och fixat fint. Jag har just googlat recept för kvällens middag och bara han är klar ska vi åka och hämta kiddo från dagis. Spelar Seniabo Sey från köket och har fönstret på glänt, det fläktar skönt in och jag minns varför jag älskar hösten så mycket. Luften. Den friska luften. Den i kombination med en human temperatur är det bästa som finns. Och vardagen. Semester och sommar i all ära, men en hederlig vardag är nog det som en njuter mest av. Att bara få vara, hänga hemma, kanske ha något roligt program nu som då men mest gå på feeling.

I den soffan tänker jag ligga resten av kvällen, och med den som får en att skratta mest i hela världen: Århundradets bästa unge! Nu tar jag helg. Glöm inte att vila och göra något du gillar (eventuellt mantra till mig själv också…). Häj!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *