Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Bröllop

Bröllopet – Förberedelserna

25 sep , 2018, 07.52 Jenna Matintupa

 

Nu tillbaka till bröllopet. Eller förberedelserna för att vara mer precis. Har inte så många bilder från själva dekoreringen av platsen, kan kanske gräva i telefonen och göra ett inlägg i något skede. Vi gick iallafall festplatsen på torsdag eftermiddag, och fixade och höll på till ungefär 22. På fredagen åkte vi dit till ungefär tio och var där enda fram till 18 när vi hade övning i kyrkan.

När pyntet och övningen var klar sa vi hejdå till varandra. J lämnade tillsammans med sin ena bestman i Malax för att fixa lite sista grejer och sen ha en ”killkväll”. Jag åkte till Vasa med mina tärnor för pizza, vin och bröllopsprepp. Jag höll ett litet tal för dem, bölade och gav dem alla varsitt armband som tack. Sen övade de lite sång och vi hade ansiktsmaskrumba innan vi alla somnade för att orka nästa dag.

Nästa morgon vaknade jag en halvtimme innan väckning av stressmage. Visste att det skulle hända så var inte så förvånad, men ändå störande. Fick knappt i någon frukost i mig men det släppte efter lite vitaminer och mjölksyrebakterier. Vi hoppade i bilen och åkte via floristen för att hämta ut buketterna, corsagerna och blomkransarna och sen vidare till Malax.

Vårt bröllop - förberedelserna
Vårt bröllop - förberedelserna
Vårt bröllop - förberedelserna
Vårt bröllop - förberedelserna
Vårt bröllop - förberedelserna

Två av mina tärnor, Sara och Nora, hade fixat så att vi kunde fixa oss i Marthasalen i Bygdegården i Malax. De hade ställt fram speglar och gjort platser åt alla, fixat med skumpa och gjort så fint! Väl framme där väntade min vän Ina som fixade mitt smink och hår. Sån lyx att bli fixad av sin vän, för då hann fick prata ikapp en massa under tiden. Så kom Sofia dit och började fota förberedelserna. Där av bilder hehe.

Vårt bröllop - Förberedelserna
Vårt bröllop - FörberedelsernaVårt bröllop - Förberedelserna
Vårt bröllop - Förberedelserna

Håret lockades, Ina gjorde en enkel glowig make up med rosa ögonskugga och långa fransar. Och så snygga ögonbryn. Fattar inte hur hon gjort det, vill alltid ha såna bryn. Kände mig så himla snygg! Om ni behöver en superb makeup artist så kolla in hennes instagram här. Hon gör jobb både i Sverige och Finland. Tips tips!

Vårt bröllop - förberedelserna
Vårt bröllop - Förberedelserna
Vårt bröllop - Förberedelserna
Vårt bröllop - Förberedelserna
Vårt bröllop - Förberedelserna

Sen till sist, klänningen på! Sån lyx att ha någon som klär på en hehe. Så ovant att ha en sån outfit, men efter ett tag blev jag van. Och som tur att jag hade på mig den ett tag innan kyrkan, så jag lärde mig lite hur jag skulle röra mig i den. Efter att klänningen var på åkte Sofia iväg för att ta bilder på J och hans bestman, och vi fick sushi levererat.

Vårt bröllop - Förberdelserna
Vårt bröllop - FörberdelsernaVårt bröllop - Förberdelserna
Vårt bröllop - Förberdelserna
Vårt bröllop - Förberdelserna
Vårt bröllop - Förberdelserna

På förmiddagen var J tillsammans med sin bestman och la upp skyltar, mamma och J’s bror och fru var och blåste upp ballonger på festplatsen. Ja, och la ut bladen på borden på festplatsen och tände ljusslingorna. Vi hade som mål att ha så lite som möjligt att göra på lördagen, gick sådär men som tur hade vi bra med hjälp som fixade!

J gjorde sig klar i bastustugan hos hans föräldrar. Som tur har de ett till hus på gården, för inne i stora huset huserade hans föräldrar, Agnes och hennes jämngamla kusin, två av hans bröder med fruar plus min tärna/J’s brors fru’s föräldrar som var barnvakter för kvällen. Fullt hus med andra ord! Efter att jag och tärnorna blivit färdiga och J och hans bestman var klara kom de till Bygdegården för en first look och porträttfotograferingen, men mer om det en annan dag.

Alla bilder är tagna av världens bästa Sofia Jern. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *