Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Vardagslivet

Välkomnat årets mysigaste månad

2 Dec , 2018, 21.42 Jenna Matintupa

 

Kan ni tänka er, vi har gjort saker i helgen och jag har tagit bilder! Vem kunde tro det? Men november är ju faktiskt över och äntligen är december här och hittills har den varit så mysig som det ska vara.

I fredags ordande vi julfest på jobbet för våra äldsta medlemmar. Maxat med julstämning och så fint! Efter jobbet kom mannen och A till jobbet och så gick vi ut och äta. På kvällen glögg och På Spåret. Äntligen börjar det!

Igår gav Agnes oss sovmorgon till nästan 10! Sensationellt. Eller egentligen var det för att hon var rädd att lillajultomten var kvar i vardagsrummet… Tacksamt för oss iallafall, hehe. Efter frukost och lite häng gick vi till Iso Omena i någon timme och fixade lite saker innan vi mötte upp Sannah.

Sannah kom och hjälpte oss med att fixa pepparkakshus! Jag är ju inte riktigt någon pysslare så thank good att Sannah är lite bättre med sånt. Agnes tyckte det mest spännande var att smaka på pyntet, men nu i efterhand är hon väldigt väldigt stolt över sitt hus!

Resten av kvällen myste vi i soffan med julkalendrar och glögg. Och när Sannah och mannen åkte iväg på eget program lade jag Agnes oooch… gick själv och lade mig nästan direkt. Och tur det för Agnes vaknade åtta så ingen sovmorgon för mig…

Söndag morgon och Agnes hjälpte mig fota lite till bloggen så fort vi fick in lite dagsljus. Inte så mycket av sånt nu för tiden.

Det börjar bli ganska juligt hemma nu. Stjärnor och gran, amaryllisar här och där och pepparkakshuset ger verkligen julig doft. Har helt glömt hur mycket doft de kommer från ett sånt litet hus! Sen att det ligger klädhögar lite här och var, och att vi verkligen borde dammsuga är kanske inte lika juligt men vem bryr sig i det!

På eftermiddagen åkte vi in till stan för lite extra julfeelis. Det är ju ändå första advent och allt. Först till Stocka för att köpa presentpapper, pysslade med Agnes i deras pysselhörna och så vidare hit! Mysigaste i december är helt klart Tuomaan Markkinat. Så fint med ljusen, karusellen och de små husen!

Bra början på december med andra ord.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *