Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Vardagslivet

Årets tröttaste dag?

7 jan , 2019, 18.33 Jenna Matintupa

 

Pang bom tillbaka till vardagen. Hur är det möjlig att en är så trött? Måndagsmorgonen är alltid tuff, men det känns som om årets första måndagsmorgon är lite extra påfrestande. Som om hela förra årets trötthet ligger och pyr. Men ändå, kanske imorgon mer peppad på det nya året. Och förhoppningsvis med lite mer sömn i bagaget. Kan också hänga ihop med att vi ännu har hemmet fullt med tvätt efter gårdagens tvättmaraton, som dessutom inte ännu är klart, vilket gör att en inte riktigt får ”nystartskänslan”. En vill ju börja med piffigt, cleant hem för att få känslan av NU är julen bort och NU är det nytt år! Just nu känns det mer.. bara vi får undan förra året kan det nya året börja. Ungefär.

Det var så skönt att komma hem i lördags, även om det känns som om vi gått an sen dess. Städat, plockat, tvättat, städat, tvättat. Åkte iväg till Ikea igår för att köpa lite smågrejer. Spenderade kvällen med att fixa i Agnes rum, måla med kiddo och så. Sånt som en gör en söndag.

källa.

Idag började ju som sagt vardagen igen och insåg två saker: måste sova mera och nu känner jag mig gravid. Magen börjar verkligen göra sig påmind och det märktes framförallt när vi hade besök av ergoterapeut (tror jag?). Hon visade hur jag ska sitta på bästa sätt, men magen börjar redan komma emot så att mina händer bli lite för långt borta… Får se hur det blir om några månader, är ju ännu bara i vecka 15 (16 på onsdag).

Annars var det skönt att vara tillbaka på jobbet även om det kändes tungt att stiga upp imorse. Mycket att stå i så här med nytt verksamhetsår och allt. Roligt så! Den här veckan har jag inte mycket inplanerat. Jobb som vanligt till onsdag, häng med Sannah på torsdag och frilansdag/skoldag fredag. Och rådgivning på fredag också! Helgen helt oplanerad vilket är skööönt! Bra sätt att starta det nya året.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *