Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Bebben,Föräldralivet

Nytt år, nytt liv

1 jan , 2019, 19.18 Jenna Matintupa

 

Och då menar jag inte som i ” i år ska jag börja ett nytt liv” utan mer bokstavligt. Eftersom jag för tillfället odlar ett nytt liv i min mage. I sommar, om allt går som det ska, så får Agnes ett litet syskon!

Två veckor in på nya jobbet, i början av veckan  innan vi åkte på vår bröllopsresa visade ett graviditetstest positivt. Efterlängtat, men ändå  överraskande. Illamåendet kom första dagen av bröllopsresan och blev starten på ett trött, illamående november. Kämpat mig igenom jobbet, vardagen och typ livet kändes det som.

Men nu börjar jag se ett ljus i tunneln. Snart en månad sedan jag spytt sist. Även om illamåendet ännu hägrar ifall jag äter för mycket mat, äter typ mer än tre godisar och många saker gör att det svänger sig i magen så har det blivit bättre. Tröttheten har också blivit bättre, fast fortfarande skulle jag behöva minst 9 timmars sömn och att stiga upp med Agnes innan åtta känns som tortyr i stunden. Värst är dock kanske huvudvärken som plågat mig så gott som dagligen under hela julhelgen.  Men måendet är ändå SÅ mycket bättre än för en månad sedan.

Så hoppas på en lite bättre start på året än avslutet på förra. Första trimestern är ju ändå över och det brukar oftast betyda att bättre tider lurar runt hörnet!

5 kommentarer

 1. Michaela skriver:

  Så fina nyheter! Varma grattiskramar!

 2. Jenny skriver:

  Jag tänkte riktigt för någon kväll sedan att undrar om inte Jenna också är gravid, hade det på känn på något vis, så jag gick in här och behövde bara scrolla ner några inlägg för att få det bekräftat 😉 Grattis 😀 du har väl beräknat 2-3 veckor innan mig också denna gång 😉

  • Jenna Matintupa skriver:

   Haha va roligt! Och tänkt vilket sammanträffande att de igen är så nära!! Grattis till er också 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *