Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Vardagslivet

Ute på andra sidan

16 jan , 2019, 15.33 Jenna Matintupa

 

Universum har så inte varit på min, eller vår, sida den senaste tiden. Hann ungefär bara skriva inlägget om att det äntligen svänger, vi hade en lugn och skön lördag och  slog bomben ner på söndag morgon. J vaknade med spysjuka. Och natten till tisdag var det min tur. Agnes har som tur klarat sig än så länge så vi håller tummarna att hennes immunförsvar är tillräckligt starkt.

Men fy alltså, spysjuka är så fruktansvärt. Det har varit några jobbiga dygn i det här hushållet, och tror jag aldrig tycker så synd om mig själv som under de jobbigaste stunderna i spysjukan. Men nu är jag ute på andra sidan, som tur, och förhoppningsvis kan jag åka till jobbet imorgon.

Solen skiner in hemmet och jag börjar bli lite uttråkad, samtidigt som så fort jag försöker märker jag att jag ännu är för svag. Återhämtning är så frustrerande. Drömmer om goda fastlagsbullar, en blombukett som är fräsch och fin (inte halvdöd som den vi har nu) och en lägenhet som inte skriker sjukstuga. Har knappt hunnit njuta av den grundliga städning vi gjorde i helgen, nya fåtöljen och alla böcker som väntar på att bli lästa.

Längtar så efter att jobba. Det är just typiskt att en blir sjuk när det finns massa massa att göra. Men som sagt, imorgon! Nu ska jag fortsätta se på Suits (väldigt tacksam över att det kommit upp nya avsnitt just nu!) och äta vattenmelon.

4 kommentarer

  1. emzi skriver:

    Oj nej! Har som tur inte någonsin haft spysjuka men kan tänka mig att det är sjukt jobbigt!

  2. Christina skriver:

    Usch för spysjuka, eller att vara sjuk överlag. Hoppas du börjar må bättre snart och att matlusten och orken återvänder.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *