Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Inspiration

Blommor, ljusa färger och vårlängtan från instagram

17 jan , 2019, 15.39 Jenna Matintupa

 

Ah tillbaka på banan, även om jag har lite svårt med maten ännu. Hur länge tar det ens för kroppen att återhämta sig? Har ju inte världens bästa tålamod precis så blir tokig på att inte veta vad jag kan äta men är ändå snål på typ allt. Att se på svenska mästerkockarna igår var en lika mycket plåga som nöje p.g.a ville äta allt de gjorde samtidigt som jag antagligen inte kunde äta något. Det är jordgubbssoppa och surskorpor forever känns det som. Men nu ska jag sluta älta sjukdomen, och gå vidare i livet!

Utanför fönstret sägs det vara snökaos idag men tycker inte jag märker av så mycket av det. Visst har det fallit mycket snö men så farligt är det ju inte, känns som om städerna alltid överdriver snömängden lite. Kommer väl få äta upp mina ord innan dagen är slut hehe. Nåväl, igår när jag låg i sängen surfade jag runt på min instagram och passade på att gå igenom sparade-mappen. Så ett skepp kommer lastat med lite januariinspiration live från metron. Just nu längtar jag väldigt mycket efter ljusa färger, solglimtar, blommor i mängd och massor och helst av allt vår (förstås!). Så

Plaza Interiör delade den här bilden och det slog mig att just så här vill jag vårt sovrum ska se ut. I alla fall färgmässigt. Just nu är vårt sovrum väldigt vitt förutom de gråa väggarna. Men bara vi skulle få ner vår säng som är träfärgad tror jag det skulle göra mycket. Annars är det smutsrosa tillsammans med de gråa väggarna så fint. Kanske borde hitta ett nytt överkast till sängen?

En av de kanske absolut finaste blommorna som finns är anemoner. Så tråkigt bara att det är sällan jag hittar dem i blombutikerna här stan. Den här fina bilen har Anna Kubel tagit. Vem vet, kanske det dyker upp i butikerna snart? Ska hålla utkik!

Den vandrande stilinspirationen Ebba Kleberg von Sydow i en fin kombination av ljusa färger. Är väldigt avis på hennes skogarderob och dessa silvriga är inget undantag. Tillsammans med den ljuvligt pastelliga kappan och gråbeiga kjolen vill jag ungefär kasta ut allt svart i min garderob.

Är lite besatt av att ha olika saker i håret just nu, och däribland gärna rosetter av olika slag. Fanny Ekstrand är expert på att få ihop coola kombinationer och den här looken med rosetten, den härligt hallonröda jackan och glittriga kjolen gör att det inte blir för gulligt.

Louise Lundqvist postade den här bilden på ungefär drömmen just nu. Tänk så bra en skulle må i ett rum fullt med blommor och växter på det här sättet. När vi har en gård någon gång ska jag ha ett rum/hus likt detta!

& other stories har alltid så snygga kampanjbilder och blev direkt sugen på dels en sån gullig hund men också den snygga tröjan. Bra sätt att sälja ändå!

Betón har himla mycket fina saker till kiddos. Det här settet är hur gulligt som helst och precis så Elsa Beskow-Astrid Lindgren-modernt som jag drömmer om att klä min avkomma i.

Hey look som gör olika blomjobb här i stan. Skulle vi ordnat bröllop här skulle jag 100% anlitat dem att göra buketter och kransarna. Den här blomkronan kan vara något av det finaste jag sett. Dessutom till stor del gjord av torkade blommor. Måste hitta ett tillfälle att få har något liknande. När skulle det ens vara?

Till sist något som jag söker på ganska mycket just nu, gravidstil. Förra gången jag var gravid tyckte jag det var ganska enkelt att ”hitta mig själv” i preggostilen. Nu, not so much. Känner mig helst lost och vill helst gå klädd i leggings men anser egentligen att leggings inte får användas som byxor och endast som hemmakläder. Men ju mer magen växer kanske det blir bättre? Vi får se. Ska återkomma till det här ämnet tror jag. Sofia Wood såg iallafall hur snygg som helst ut förra våren och hoppas anamma något liknande när våren tittar fram. Vem längtar t.ex. inte efter att få slippa vinterboots och få ha sneakers eller loafers utan strumpor OCH utan att frysa/riskera att halka ihjäl.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *