Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Inredning,Inspiration,Vardagslivet

Att ljusa och mjuka upp vintern

6 feb , 2019, 15.19 Jenna Matintupa

 

Är det bara jag eller är det också någon som har svårt att leva i nuet just nu? Jag tycker jag bara planerar inför saker som ska hända. Agnes kalas i april, flytt (mer om det senare…), sommarens bröllop, babyns ankomst, dop och ja. Allt som inte händer just nu helt enkelt. Antagligen för att det är lite tröttsamt att kämpa fram i all snö, klä på tusen lager och så vidare. Och så fort solen lyser kommer känslan av att ”snart är det över, snart är det vår!!”. Som idag när solen äntligen tittat fram. Känner liksom hopp om att det kommer vår och tid. Till och med att det kanske ändå inte är så jobbigt med februari, det är ju ändå ganska fint ute med all snö och sol. Ja, nu fortsatte jag min rant om vårlängtan igen, men den är verkligen såå närvarande i mitt medvetande just nu.

Fascinerande ändå hur vädret påverkar en. Mitt humör är så kopplat till vad som händer omkring mig. Här om dagen frågade Agnes: ”Mamma varför gråter du så mycket?”. Haha ja, det säger mycket i sig. Hormoner, känslorna på ytan och allt där emellan. Vissa dagar mer än andra. Stackars ungen som inte alltid hänger med i svängarna. Och inte heller riktigt förstår hur en skrattar och gråter på samma gång. Men sen tycker jag också det är viktigt att visa sina känslor även i hennes närvaro, förklara att mamma är okej och att jag bara ibland inte kan kontrollera hur och när jag gråter. Graviditeten bidrar ju förstås till det ökade känslostormarna, annars brukar det vara lite lugnare. Lite, hehe.

Ska vi titta på sånt som får mig att längta till våren? Eller egentligen saker som jag tänker kan ge oss lite vårkänsla mitt i vintern. En behöver ju faktisk inte vänta på det med allt. Beige, ljusa färger, fortfarande massa massa rosa, blommor och små saker som piggar upp i vardagen.

De här superfina dockorna har dykt upp i mitt flöde titt som tätt på sista tiden. Tycker de är så gulliga! Finns i olika storlekar och för varje köpt docka får barn i nöd 10 portioner mat. Kanske bra present till någon födelsedag, dop eller linkande? Bild från ktnewms.

Inte kanske en kombination som funkar för mig, men väldigt snyggt på Joanna Fingal. Här klädd i nyheter från Lindex. Våren i ett nötskal tänker jag, passa naturnära toner. Ljust och härligt men funkar ändå i kalla februari.

Dagsljus när det är som bäst, hemma hos Rebecca. Älskar tavlorna. Så enkla men ändå med något i sig. Dessutom gillar jag ramarna jättemycket. Jag tycker det är så fint med ramar i annat än svart och vitt, ger lite mera liv. Utöver det är alla detaljer i bilden on point. Väldigt fint!

Johanna Bradford, mästare på bilder som dessa. Älskar hur bilden är komponerad. Färgerna, blommorna, detaljerna och ja, allt. Färgen på nagellacket är också kanske min bästa färg just nu. Exakt så som en vill att ens fredagskasse ser ut, eller hur?

Jag är helt besatt av den här blusen. Tycker den är SÅ fin. Färgen, tyget, snittet. Tyvärr är den varken min budget eller kompatibel med en gravidmage eller amning, som kommer vara mitt liv resten av året. Så en får bara beundra det som ett konstverk istället. Skulle nästan kunna ha bilen som en tavla här hemma. Bild av Sofia Wallenstam, Blusen från Dagmar.

Ja jag vet att grått börjar vara ute i inredingsvärlden, men tycker fortfarande det gör sig så fint som väggfärg. Just den här ljusgråa färgen med bokhyllan målad i samma färg passar enligt mig perfekt i kombination med böckerna. Det blir mjukare och inte lika hård kontrast som om det skulle vara målat i helt vitt. Skulle gärna ha en bokhylla likt denna i något framtida hem! Från Inredningsdetaljer.

ELLE Sverige delade den här bilen på en perfekt helrosa outfit. Också något som funkar nu i februari (fast med en kappa ovanpå förstås). Inte en outfit som funkar på mig heller, men snyggt oavsett. Tycker att en bra kan söka inspiration i andras stilar och outfits, även om de kanske inte motsvarar min.

Elsa Billgren fyllde år och åt kanske världens gulligaste bakelse. Fastnar igen på färgkombinationen hehe. Jag gillar det ljusgröna med det rosa. Blir så mjukt och fint på något sätt. Mjukt och fint. Tydligen favoriter hos mig just nu. Kanske det är år av hårda grafiska trender som gör att mjukt och snällt ät det nya grafiska? Iallafall. Fin bakelse!

Avslutar med ett klassiskt stilleben av Gustav Broström. Fina färgkombinationer (okej hör att det börjar låta tjatigt nu men är så fast i det för tillfället. Ursäkta!) som vanligt och ett gäng av de finaste blommorna jag vet. Vallmo, anemon, ranunkel, nejlika och något som ser ut som typ små prästkragar. Skulle jag gift mig under våren eller försommaren är det någon sån här kombination jag velat ha som dekoration.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *