Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Vardagslivet

Loggat ut från jobbet

16 maj , 2019, 19.59 Jenna Matintupa

 

Vilken morgon! En är inte snabb som höggravid, och kollektivtrafiken är inte heller alltid den mest samarbetsvilliga (vad är grejen med att bussar inte öppnar dörren fast en står utanför och vinkar sekunden efter hen stängt dörren?). Detta gjorde att jag missade min metro, vilket i sin tur gjorde att jag missade mitt tåg… Som tur åker de tåg till Tammerfors relativt ofta, men förlorade en timme. Bröt iallafall inte ihop, vilket inte skulle ha varit helt förvånade med denna hormonnivå så alltid något!

Det blev en heldag i Tammerfors med marthakollegorna. Brunch, skogspromenad, fotbad och middag. Ett ganska bra avslut innan mammaledigheten. 100% avslappnande och känner att jag förstås kommer sakna alla, samtidigt som dagens bravader gett en himla massa sammandragningar så kroppen säger tydligt att det är dags att ta det lugnt nu.

Bortsätt från idag så igår hade jag min sista ”riktiga” arbetsdag. Packade ihop allt på kontoret, lämnade in nycklar och telefon, loggade ut från allt och vinkade hejdå. Nu är jag officiellt mammaledig. Sjuk känsla! Inte för att det inte finns andra saker att göra men behöver inte komma mig iväg till jobb iallafall. Och kan göra det mesta i egen (långsamma) takt.

Även om jag visste att våren kunde bli intensiv, så blev det nog ännu mer än jag trodde. Att hinna med jobbet samtidigt som att ta hand om barn, hem och sig själv (!) plus sen allt annat. Ja. När ska en lära sig att det inte går att hinna med allt? Men nu ska jag kanske ha lite tid att skriva lite, läsa böcker som jag knappt gjort alls och sova så mycket det går innan le bebe kommer. Sen om nån vill gå på kaffe går det alltid att fixa hehe!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *