Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Vardagslivet

Måndag med veckoplaner, frukostdate och gravidoutfit

20 maj , 2019, 15.50 Jenna Matintupa

 

Hej från den mammaledige! Känns ändå bra att min ledighet inleds med 20 grader varmt. Vad mer kan en önska liksom? Eventuellt lite mera rörlighet och pigghet förstås, men det kan jag leva med. För tillfället åtminstone… Den här veckan är fullspäckad med program även om jag kanske borde gå all in på vilandet. Men kanske nästa vecka? Den här veckan består av kompishäng, intervju, dagisfest, läkare och besök i helgen. Plus att J har en hel del på jobbet så blir mycket tumistid med Agnes. Osäker om jag tycker det är mysig eller utmanade. Precis som med säkert alla treåringar så är det balansgång mellan harmoni och raseriutbrott. Väldigt… påfrestande. Oftast är det dessutom både och. Men men.

Idag är det hur som helst måndag och jag inledde veckan så här:

Efter att ha lämnat av Agnes på dagis åkte jag in till stan. Styrde kosan mot Rödbergen. Säger det varje år, men Helsingfors är verkligen som vackrast den här tiden på året.

Morgonens program var att möta upp bokklubben för frukost och för att prata om den senaste boken vi läst: Friläge av Yrsa Keysendal. Perfekt sätt att börja veckan på. Åt god frukost, diskuterade boken, litteraturrecensioner och som vanligt en himla massa annat som vanligt. Ursäkta men hur idylliskt hade vi inte det? Dessutom plus för contentvänlig frukost, hehe. Tips, gå till Green Hippo Café!

Efter att vi kände oss klara med bokdiskussionen och skuggan gjorde oss lite frusna sökte vi oss in. Det blev en blandning av jobb, läsa bok och bara hänga. Jag som inte hade någon tid att passa eller något specifikt att göra satt mest och diskuterade. Och fascinerades av vad som hände på deras datorer. Cafét var också himla fint inomhus. Mysig start på veckan ändå, hänga med kompisar och bara vara några timmar. Mitt enda program för dagen förutom detta var att tömma diskmaskinen så hade inte precis bråttom därifrån.

Men sen var det dags att börja bege mig hemåt så jag skulle hinna hem en stund innan det var dags att hämta på dagis och allt sånt.

Nu har jag hunnit fixa lite grejer, ätit mellanmål (har så liten magsäck för tillfället så har insett att det är bättre att äta många små mål istället för ett stort) och vila på soffan. Diskmaskinen står fortfarande och väntar men det är ju inte det roligaste i livet precis. Hinner göra det sen ju. Snart ska jag ändå gå iväg för att hämta på dagis.

Avslutar med två bilder på dagens outfit. Två favoriter just nu som används mest hela tiden. En gammal blus från H&M och en gravidkjol som egentligen är i ganska dålig kvalité men som jag ändå älskar. Tycker mönstret är så fint och den är tunn och skön. Har redan använt den massor och kommer antagligen bli mitt mest använda plagg om det forsätter vara varmt tills beben kommer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *