Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Inspiration

Drömmen om midsommar

18 jun , 2019, 14.16 Jenna Matintupa

 

Ska vi drömma lite om hur min midsommar kunde se ut? I och för sig kan det väl vara vilken sommarhelg som helst men vi kör midsommar nu eftersom det ligger närmast. Och kanske är den finaste tiden på året när allt ännu blommar.

Den kommer ju knappast att se ut såhär eftersom jag fortfarande är höggravid och i bästa fall spenderar midsommaren på BB, i värsta fall vankar om kring i väntan på att något händer. Myggen är värre än någonsin och vem vet så regnar det. Men en kan ju alltid drömma!

Vi åker ut till landet hela familjen men en liten ny bebis. Det är varmt men ändå drägligt och solen ger ett sådär varmt mjukt ljus. Det blåser just tillräckligt för att hålla myggen borta men vinden är ändå varm.

Agnes leker runt i trädgården. Plockar blommor, plaskar med vatten och skuffar runt sina dockor i vagnen. Babyn har på sig tunna linneplagg när hen inte ligger inrullad i bomullsfröt i skuggan och sover.

Vi lagar klassisk sommarmat i form av nypotatissallad med brynt smör. Äter färsk fisk med fruktiga sallader. Och så förstås en klassisk sommartårta med jordgubbar. Kanske lite fräschare variant som en cheesecake.

Jag skrotar runt i långklänningar, broderade amningsvänliga blusar och håret i slarvig knut och flätor för att hålla håret bort från ansiktet. Kanske blommor instuckna i håret. Eller den klassiska blomkransen med prästkragar, de sista förgätmigej och några kvistar hundkex.

Mellan matlagning och amningspauser hänger jag ute i trädgården. Plockar blommor och läser. Tryggt i skuggan med solglasögon på näsan och babyn bredvid. Resten av gänget håller på med sitt. Bygger något, leker, lagar mat eller bara vilar i något hörn. Vi dukar upp middagen nere i trädgården och äter ute. På kvällen kommer filtarna och tjocktröjorna fram när det dricks kaffe och vin efter att barnen somnat. Alternativt så mullar det och regnar ute, och vi sitter inne uppkrupna i soffan med levande ljus. Också det ganska mysigt.

Alla bilder från min Pinterest. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *