Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Vardagslivet

Bröllopshelg i min gamla stad

1 sep , 2019, 23.31 Jenna Matintupa

 

Just nu ligger jag nerbäddad bredvid min lilla åtta veckors på landet. I eftermiddags kom vi hit från Åbo efter en helg där. Är dödstrött och somnar eventuellt mitt i inlägget men täcker att jag måste få det gjort innan jag somnar. Lyssnar på Magnus och Peppes podd samtligt för att hålla mig vaken.

Jag åkte ner med svärmor i fredags tillsammans med Alfons. Agnes fick stanna hemma eftersom vi skulle gå på bröllop där barn inte var bjudna. Men Affe är ännu för liten för att vara borta från mig en hel helg så han fick komma med. Efter att vi checkat in gick vi på en loppisrunda och kollade i butiker innan middag. Svärmor gick iväg på sitt och jag mötte upp Johan som anlände från Esbo. Vi gick ner till ån för att käka. Satte oss ute på Pub Niska och åt pizza i kvällssolen. Promenerade lite längs ån efteråt och pratade mycket om min tid i Åbo för sju (!!) år sen. Bodde ett år där och pluggade litteraturvetenskap. Det känns som en evighet sen!

På lördag var det dags för bröllop! Strålande väder och så fina locations. Alfons uppförde sig exemplariskt och vi hade en riktigt trevlig middag. Sen tog svärisarna ungen och åkte till hotellet så att vi skulle få stanna och uppgås med kusinskaran. Väldigt lyxigt. Vi hade så roligt kväll och hann också dra ett par varv på dansgolvet och sjunga tillsammans (som alltid hehe!). Vi kom till hotellet lite före tre och då sov alla sött. Lite väl sent för trötta småbarnsföräldrar men ändå värt.

Lite trötta vaknade vi till vår första bröllopsdag. Tänk att det redan är ett år sen vi gifte oss! Inget fancy firande den här gången. Händer så mycket just nu då känns inte så aktuellt med något sånt, det kommer väl med åren tänker jag. Fast i och för sig en hotellhelg så kan ju se det lite som ett firande! Dock inte världens bästa hotell men hotellsängar är alltid hotellsängar (älskar hotellsängar) så ganska nöjd ändå. Mysig helg i Åbo blev det iallafall!

Nu är jag och barnen tillbaka på landet i några dagar. Imorgon ska det regna och känner att det ska bli så mysigt. Skönt med en regndag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *