Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Vardagslivet

Min tisdag

23 okt , 2019, 20.46 Jenna Matintupa

 

Ska vi hitta på hur min tisdag såg ut? Efter att ha fört Agnes till dagis styrde Alfons och jag kosan in mot stan. Var inte riktigt förberedd på vädret och hade kanske valt lite fel kläder. De blåste och duggade och jag hann ungefär bara ut så kände jag hur det började kännas i brösten. Som tur hjälpte det att hålla jackan knäppt (något jag annars är ganska dålig på…). Hann redan tänka att jag måste åka hem och byta. Nå, ingen boröstinflamation här så det gick ju bra.
Har jag förresten visat min nyaste väska? Fick den i pushpresent av Johan och Agnes, en Karla i ljusrosa från Marimekko. Älskar den så mycket och har använt den nästan varje dag sedan juli. Den passar dessutom perfekt att hänga över vagnen. Så glad för den!

Dagens program var först ett varv via Stockmann och sen Vallgård för att möta upp min kompis Ida. Hon skulle ta mig på loppisrunda i sina hoods. Vi började i Vallgård och promenerade efter det över till Arabia. Alfons sov gott enda tills sista stoppet då han fick komma upp i selen. Pratade glatt medan Ida och jag grävde runt i hyllorna.

Men hungern började göra sig påmind så vi åkte till Redi. Åt en jättejätte god sushibowl med tonfisk på Hanko (tips!) och babblade. Och så utforskade vi butikerna lite. Ida hittade massa fint medan jag nöjde mig med mina loppisfynd.
Ett tips är att åka till Redi om du ogillar massa människor. Där var det lugnt och skönt. Vi var i och för sig där mitt på dagen, men ryktet säger att det inte är så mycket folk där annars heller.
Plus att det sen är lätt att hoppa på metron in till stan, eller västerut som vi skulle. Metron enda fram till Mattby på 25 minuter. Helt okej!

Tillbaka i våra egna kvarter där nästan alla löv fallit av träden i blåsten. Tråkigt. Snart är allt grått. Men inne hos oss är det inte speciellt grått för där finns den här lilla charmören. Så gullig att jag nästan smäller av. Om än dreglar lite mycket men det är oftast förlåtet.

Packade upp dagens fynd och var extra nöjd över Marimekko skjortan/klänningen till Agnes. Hon har önskar sig en grön (?!) klänning men det finns tydligen ingenstans så hon blev överlycklig då hon såg denna. Och då tänkte jag inte ens på att hon ville ha just en grön när jag hittade den. Två flugor i en smäll, hehe.

Sen att jag nu också doftar liljekonvaljer botar vilken höstdeppighet som helst!

När Alfons ätit och somnat tände jag mitt nya värmeljus och satte mig i soffan med bloggar, cokis och brownie toppad med chokladmousse (sjukt bra kombo!). Var väldigt trött så behövde lite ”me-time”. Äh usch vilket fult uttryck. Tar till ska det.

Så var plötsligt klockan fem och resten av hushållet kom hem. Jag fixade middag och vi låg i soffan resten av kvällen. Som varje kväll typ. Bra tisdag även om jag var så trött när jag vaknade att jag hade lust att ställa in dagen. Som tur gjorde jag inte det för hade en riktigt bra dag med kompisgäng och höstpromenad. Precis vad som egentligen behövdes!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *