Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Vardagslivet

Mina senaste i november

21 Nov , 2019, 23.24 Jenna Matintupa

 

Ligger i ett kolsvart sovrum med en tungt andades bebis bredvid mig och Rafael och Jörn Donner i öronen. Lyssnar på deras bok Innan du försvinner. Har lyssnat ungefär en tredje del och gillar den. Mysigt att lyssna på när de läser breven till varandra.
Johan är iväg på nattjobb så jag gick tidigt i säng dels eftersom det kom noll på tv men också eftersom vi försöker få Alfons att ta natt någon vettig tid och han somnar inte för natt om en inte ligger bredvid honom. Stiger jag upp vaknar han så gott som alltid typ tjugo minuter. Men visst, kan bra ligga här, lyssna ljudbok och blogga. Så här kommer en lista jag snappade upp på Elsas blogg.

Min senaste skärmdump i telefonen:

Det här från i tisdags. Tyckte de va så bra skrivet av Nina Rung om mansdagen så delade det på instagram.

Mitt senaste klädköp:

Den här från Zara köpte jag i tisdags. Fick pengar av mamma för att köpa en julkalender från kicks men då jag var och kollade på den tyckte jag att den innehöll så mycket onödigt jag inte behövde. Något som jag ville ha var något festligt att ha nu som jag kan amma i, så det fick bli den här maffiga skjortklänningen.

Min senaste lyssnade podcast:

Avsnittet ”vinterns vinnande hudvårdsrutin, steg för steg” från Frida Fahrman och Emma Unkels podcast Beauty & Bubblor.

Mitt senaste skickade sms:

Så himla romantiska meddelanden som skickas som småbarnsföräldrar. Det här är antagligen jag och min mans vanligaste meddelandekonversation. Eller så skickar vi (främst jag) och berättar något roligt Agnes sagt. Eller om han ska handla något på vägen hem.

Min senaste postade bild på Instagram:

Den här med texten: ”Önskar det här var jag idag, dessvärre inte lika fräsch och pigg som då bilden togs (bevis i stories)”. Måste säga jag är väldigt nöjd över att ha klippt lugg, även om det är förbannat mycket jox med den. Mycket torrschampo går åt, och känner behov av att tvätta håret oftare. Men ändå värt. Varför envisas jag alltid att spara ut den, när det ändå alltid slutar i att jag klipper av den varje. höst.

Mitt senaste inkommande messengermeddelande:

”Ja, du är ju bra fotograf, så du får ta den! Vi kommer ju att vara tillsammans då!” Skickade min faster när vi diskuterade en klänning med genomskinligt tyllkjol som hon köpt som hon skämtade om att ha på julen hos min farmor/hennes mamma utan något under och jag ville ha bildbevis sen. Vår familjs humor i ett nötskal. Kan säga att det skulle vara ett skämt som skulle gå hem runt matbordet på våra släktmiddagar hehe.

Min senaste taggade bild på Facebook:

Den här som mamma taggat mig i från mormors begravning i september. Kan fortfarande bli helt golvad när det slår mig att hon är borta. Hur kan det vara möjligt att hon är död?

Mina 3 senaste pinnade bilder på Pinterest:

Denna kladdkaka med Budapestmaräng. Ett av tusen recept jag tänker jag ska göra någon dag.

En gullig julgran. Pyntet är inte min stil, men gillade formen på granen. Dock väldigt fint med levande ljus.

Fina julblommor. Hyacint är ju perus (kommer inte på något ord som är mer korrekt. Iallafall inget som funkar i det här sammanhanget) hos oss på julen men tror jag aldrig haft julros. Undra varför, den är ju jättefin?

Mitt senaste fynd:

Var på ett barnloppis på tisdag och köpte en tomtedräkt, en vit tyllkjol och stickad onesie. Tomtedräkten var såhär i efterhand kanske lite onödig men kommer säkert i användning. Tyllkjolen för 90 cent kändes som ett fynd eftersom Agnes önskat sig en sån men jag känt ett visst motstånd pga gillar inte dem själv men vem är jag att styra henne så. Så nu ska hon få den i julklapp. Onesien kostade typ tre euro och den är jag också väldigt nöjd med. Passade Alfons perfekt och är bra att han ovanpå kläderna när han ligger i vagnen med värmepåsen och vi går på stan = spenderar mycket tid inomhus och att ha massa ytterkläder på blir för varmt.

Senaste tagna mobilbild:

Den här på Alfons som blev en storie från när vi var på stan med en kompis och hennes jämngamla barn. Hans ögonfransar är så långa, böjda och fina. Här syns också onesien jag nämnde just.

Min senaste tv-serieobsession:

Nyaste säsongen av The Crown. Kollade ut den på några dagar och tyckte den var såååå bra. Tror jag ska se om hela serien från början. Älskar allt med den serien!

Mitt senaste inkommande what’s app:

Nyhetsuppdatering från Svenska Yle. Inget mer intressant än så.

Min senaste taggade bild på Instagram:

Den här från vårt sovrum som Julia Bäck, som gjort tavlorna ovanför sängen, delade på sitt konto.

Min senaste att följa på Instagram:

Michelle Meadows. Tyckte hon hade ett fint flöde och mysig stämning. Sånt går hem hos mig.

Mitt senaste dyra köp:

Köpte en ny telefon nu i höstas. Gillar den väldigt mycket även om iPhones är hemskt dyra. Men känns ändå värt hehe.

Min senaste sedda film på bio:

Black Panther för vad som känns som tusen år sen. Är väldigt sugen på att gå på bio men det känns nästa omöjligt med småbarn eftersom ens kompisar hunnit se alla bra filmer redan och var då ingen att gå med. Kanske ska testa gå själv? Känns lite läskigt men vem vet är det mysigt.

Min senaste lyssnade låt:

KAJ släppte en ny låt, vems pojk e do?, idag och den är så himla himla bra. Texten är klockren. Ser väldigt mycket framemot deras tio års show nästa veckoslut.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *