Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Vardagslivet

Från onsdag till onsdag

27 Nov , 2019, 21.02 Jenna Matintupa

 

Usch det är så deppigt när det är så mörkt på dagarna att det inte ens går att ta bilder inne. En bloggares värsta årstid ändå. Men vi kämpar på! Nu rullar The Crown på tv (måste börja se om hela serien) och Alfons sover. Så jag tänkte passa på att uppdatera vad som hänt den senaste veckan.

Sen Alfons lärt sig svänga runt för någon vecka sen är han aldrig stilla. Han rullar runt och svänger kroppen åt alla håll. Lägger en ner honom under gymmet kan ha vara mitt ute på golvet efter en stund. Tror inte det tar länge innan han börjar krypa.

I fredags var den äntligen dags för en utflyktsdag som vi försökt få till hela hösten. Med mellanmålssnacks inhandlade gick någon med raska steg mot metron.

Framme! Vi skulle till naturhistoriska för andra gången. Sist kommer hon inte ihåg så mycket av så dags för ett nytt besök.

Tillsammans men min kompis Ida och hennes Ines som är lika gammal som Agnes. Och dessutom ska de få en liten bebbe i januari så nu får vi bara föräldralediga tillsammans igen! Vi blev nämligen kompisar när Agnes och Ines var bebisar och ingen av oss hade så mycket kompisar i samma ålder med barn.

Det utforskades bajs, djur och alla hörn. Treåringarna tyckte det var väldigt spännande med alla djur överallt.

Vi vuxna var mest fascinerad över hur himla fin byggnad naturhistoriska är! Värt att gå dit även utan barn.

Och Alfons hängde nöjt med i selen. Praktiskt så kunde vi lämna vagnen vid ingången. Men ändå, det här med att röra sig någonstans med två barn. Herregud om en skulle ha tre eller fler? Vad gör ni när händerna inte räcker till? Tycker det är omständigt som det är nu hehe. Och då är ändå Agnes jätteduktig och både hjälper till och gör majoriteten av sakerna själv.

Sen var det dags för lunch och vi satsade på sushi efter önskemål från barnen. Praktiskt med buffé och att de dessutom åt gratis på Haiku i Glaspalatset. Efteråt gick vi och kollade lite i muji innan någon ville hem till sina leksaker. Väl hemma däckade alla tre. Agnes i soffan och jag och Alfons i sängen. Lätt utmattade efter en hel dag med program. Skönt att det var veckoslut ändå.

Men en kunde inte ligga i sängen hela kvällen utan fick rycka upp mig och göra middag. Det blev en lyckad sådan. Gul- och rödbetor och brysselkål i ugn tillsammans med valnötter och chèvre (fetaost till Johan och Agnes som inte gillar getost). Tillsammans med ett bra rödvin var vi väldigt nöjda.

Spolar till söndag eftersom vi spenderade hela lördagen hemma. Johan bar in hela vårt källarförråd och så sorterade vi allt och satte det i plastlådor istället för paff. Fruktansvärt jobbigt men så värt när det väl var gjort. Tog prick hela dagen. På söndag hade vi iallafall lite sovmorgon. Till lunch gjorde jag det här. Ser kanske deppigt ut men den var allt annat än den. En färdig pizzabotten in i ugnen med créme fraîche och riven ost. Stek kantareller med lök, massa massa smör och salt. Blanda i lite grädde så det blir krämigt och gott. Toppa pizzan och riv ännu lite ost på. GOTT.

Efter pizzan åkte vi in till stan på julöppningen och sen middag på busholmen.

Måndagen hörde ni ju redan om och igår hängde vi också hemma. Agnes och Alfons underhöll sig själva medan jag hängde och vek tvätt, plockade och ja gör sånt en gör. Gick ut och lekte av Agnes lite för att sen komma in, göra middag och baka pepparkakor.

Så denna onsdag. Ännu en vecka i föräldraledighetsbubblan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *