Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Inspiration,Tips

Nu behöver vi verkligen skämmas bort lite

6 maj , 2020, 21.05 Jenna Matintupa

 

Någon annan som njutit idag? Vi har hade så varmt här i Esbo att både jag och Agnes gick ut barbent och utan jacka. Så himla härligt. Vi satt på innergården och åt glass. Agnes lekte medan Alfons sov och jag läste inredningsmagasin. Coronakrisen kändes verkligen långt borta. Med värmen kommer också längtan efter havet och skärgården. Passligt tills vi bestämt att Agnes ska börja dagis igen från och med nästa vecka börjar tankarna kring att flytta ut till skären krypa sig på. Men nu är vi mitt i att lära Alfons sova själv, och lovat Agnes att hon ska få åka till dagis, så vi får play it cool ett tag framöver. Snart snart.

Men till något annat. I helgen är det mors dag och om det är någon tid att skämma bort mammor så är det nu. Aldrig har vi (och alla andra också för den delen men nu är fokus på mammor okej!) kämpat så mycket som nu. Och ibland så är det okej att vara sugen på materiella grejer. Låt en mamma frossa lite. Så här kommer nu ett gäng saker som jag tycker är fint, som jag mer en gärna skulle få i present och som funkar fin fint att ge bort. Åt din mamma, eller någon annan som behöver uppmärksammas lite extra.

Vi börjar simpelt. En muminmugg funkar alltid. Jag tycker Misan är den roligaste karaktären som finns, och den eller Muminmamma muggen skulle jag bli glad av. Sen vet de som varit hem till mig att jag älskar Nappulaserien från Iittala och den här nya färgen är en av de finaste hittills!

Marimekko känns också som ett säkert kort. Jag älskar den relativt nya lila och gröna mönstret som finns på ett gäng grejer just nu. Just den här brickan skulle passa fint här hemma tänker jag. Och morgonrocken i det ljuvliga blommiga mönstret skulle gärna få flytta in så jag kan packa ner den till skären i sommar.

Vem älskar inte Svenskt Tenn? Efter att våra barn ha förstört de flesta av våra helt platta glasunderlägg är vi i behov av att fylla på och högst upp ligger dessa med tulpanmönster. Dessutom i sex-pack, perfekt! Jag kan inte riktigt släppa tanken på denna ljusmanschett. Tror den skulle passa perfekt ihop med mina ljusstakar hemma.

En lång skjortklänning från & Other Stories. Härlig gulrandig och perfekt att glida runt i i sommar. Sist ut en av mina favoritmasker från The Body Shop, intense awakening mask. Den doftar kaffe och kakao, skrubbar lite och piggar upp vilken trött mamma som helst.

Hoppas ni fick lite inspiration och det går ju alltid att göra ett fint lite presentkort och säga att det här är påväg hem till mamman så hinner det beställas från nätet om de behövs.

En kommentar

  1. Ulrika skriver:

    åh! ljusmanschetten!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *