Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Vardagslivet

När det känns som om vi får livet åter

4 maj , 2020, 21.07 Jenna Matintupa

 

Sitter med Karin Smirnoffs nyaste bok Sen for jag hem i öronen medan jag väntar på att Agnes ska somna. Jag är helt utmattad på kvällarna just nu. Fyra år är inte min favoritålder precis. Det är väldigt mycket ”det är orättvist” följt av ett tjut. Jag tjatar i ett dagarna i ända för att få henne att göra något. Hoppas den här perioden är kort.

Idag har vi mest hängt runt husknuten. Läst, spelar spel, städat tusen gånger om, lekt på gården och stått i köket. Men det är inte vilken måndag som helst. Maj är här och träden har börjat grönska. Körsbärsblommorna blommar och solen värmer. Längs vägkanterna lyser maskrosorna och idag kom äntligen beskedet om att sommaren verkar bli av trots allt. Vi får börja leva lite normalare igen och det känns hoppfullt. Drömmarna om sommaren känns påtagliga.

Den nyheten behövdes verkligen. Även om krisen inte på något sätt är över känns det skönt att lite kunna leva igen. För så har det känts. Att det inte riktigt varit acceptabelt att leva. Men nu, nu känns det hoppfullt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *