Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Vardagslivet

Semsterns sista dagar och vardag som väntar

24 jul , 2020, 15.47 Jenna Matintupa

 

Jag sitter på ett café inne i Vasa och skriver. Ute för fönstret är det gråare än grått och det regnar för tredje eller fjärde dagen den här veckan, har inte riktigt koll. Barnen är hos mormor och morfar medan Johan och hjälper sin bror i deras husrenovering så jag passar på att jobba lite. En kopp varm te dessutom och det skulle kunna vara vilken septemberdag som helst. Även om det bara är den 24:e juli.

Om mindre än en vecka ska vi vara tillbaka i Esbo. Jag vet inte om jag har insett att våra månader här är över snart. Vi har varit här så länge nu att det har blivit en ny vardag. 11 veckor är en lång tid. Men samtidigt ska det bli skönt att komma hem och börja en ny vardag. Barnen ska börja dagis igen, jag ska börja jobba och vi ska få igång nån ny sorts vardagslunk. Hur får en vardagen att rulla med två jobb och två barn på dagis, fritid, drömmar och allt sånt?

Men än är inte semester över. Vi har ännu en god vecka kvar och den ska vi maxa. Till helgen väntar kräftskiva och båtfärd om vädret tillåter. Vi kan iallafall lugnt säga att vi hunnit göra mycket under dessa veckor. Träffa familj och vänner, simma och verkligen tagit ut allt av vad sommaren gett. Det är konstigt egentligen, hur jag utgår från att sommaren är slut bara för att vi åker hem. Men det är det ju inte. Vi har ännu ett par helgen kvar på skären i augusti, och så får vi förstås också ha lite sommar i södra Finland.

Nu ska jag pysa iväg på stan ett varv innan vi ska ut till skären igen. Regnet forsätter ösa ner, men det gör egentligen inte något. Det är ganska mysig, eller hur?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *