Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Vardagslivet

Veckoslut och glimtar från de sista dagarna i Österbotten

7 aug , 2020, 16.13 Jenna Matintupa

 

Idag har vi veckoslut här hemma. Planen är att barnen ska få bara lediga på fredagar eftersom jag oftast är ledig då också. Sen får vi förstås se om de blir så hela hösten men vi ska testa till en början. Idag är förövrigt min sista dag hemma. På måndag börjar jag jobba och även om jag kommer vara hemma med barnen en dag så ska det bli så himla himla skönt att återgå till vuxenvärlden.

Tänkte på det idag när jag stod skalade potatis åt barnen att jag är så trött på att stå och laga mat. Hela tiden är den något som ska ätas och matas. Även om jag överlag gillar att laga mat så tappar en så lusten när en är tvungen att komma på fem mål om dagen. Tacka vet jag dagis! Inskolningen har annars gått riktigt bra. Lite tårar men Alfons verkar trivas hur bra som helst. Och vi känner ju alla där eftersom Agnes gått där i tre år så inget nytt på den fronten.

Men nu tänkte jag vi kunde se på några sista bilder från vår semester i Österbotten.

Sista lördagen ställde vi till med kräftskiva. Livets godaste mat. Vi dukade upp med kräftor, paj, gravad lax, chips och romsås. Längtar redan till nästa gång jag får äta kräftor, mmm.

På söndagen hade vi bokat in en båtutfärd med mina föräldrar så på förmiddagen hämtade vi dem. Vår slutdestination var Norrskär. Dock blev det en liten väl skakig resa hem på grund av stora vågor och båt som krånglade så vi var rejält uppskrämda innan vi satte fötterna på land igen. Men slutet gott allt gott!

Min rabatt som jag planterade i början av sommaren hann precis börja blomma innan vi åkte. För varje dag dök det upp fler och fler vallmon av olika sorter.

Vi passade på att slå flera flugor i en smäll och åka till min farmor för att dels klippa oss men också träffa dem innan vi åkte. Agnes var extra uppklädd eftersom vi just innan varit och träffat mina kompisars fina lilla bebis!!

På kvällen var det den mest magiska sommarkväll och det kändes så tråkigt att vi skulle åka nästa dag. Men det kommer ju flera helger och fler somrar som tur!

Hela kvällen spenderades på bryggan. Agnes lärde sig ro, tog ett sista dopp i havet medan andra åkte vattenskidor, vattenskoter och drack vin. Som sagt, en perfekt kväll.

Nästa dag regnade det i ett så vi packade bara ihop och åkte sen till svärföräldrarna på landet för en natt innan det var hemfärd. Jag plockade med mig en sista bukett med vallmon från rabatten. Får se om solrosor blommar när vi kommer ut dit i augusti.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *