Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Inredning,Vardagslivet

ny vecka från hemmakontoret

14 sep , 2020, 16.15 Jenna Matintupa

 

Har flyttat hemmakontoret till soffan idag och sitter med datorn i famnen. Gäspar lite, sover alldeles för korta nätter. När lär en sig att gå och lägga i tid? Kanske denna vecka? Knappast. Jag få jobba på det. Nu har jag har just jobbat klart och om en stund kommer barnen hem, men innan dess några lugna minuter.

Det är ganska mysigt att hänga hemma nu. Det är väl hösten som gör det. Jag går runt här hemma och fixar små saker, piffar upp och gör det fint. Eftersom vi är två som jobbar hemma försöker vi hålla någon sorts ordning, och funkar för det mesta. Jag har en tendens att bli… lite stökig ibland. Organiserat kaos kanske vi kan kalla det. Men jag har blivit mer ordningsam med åren. Det kan ha att göra med att jag bor med någon som är ganska pedant. Kanske det har smittat av sig? Så länge ingen av oss är allt för trötta orkar vi upprätthålla en trivsam nivå av städ här hemma, vilket är ganska viktigt nu. Sen att vi inte sover tillräckligt och prioriterat serier är kanske inte det bästa upplägget, men än så länge ser det fint ut här hemma. Sen när kaoset tar över får vi väl börja omvärdera.

Ny vecka är iallafall inledd och jag känner mig peppad. Förra veckan var jag stressad, trött och hade mycket på gång. Den här veckan känner jag blir lite mer balanserad. Inte lika tighta tidtabeller och med mer struktur och bättre planering. Kanske jag till och med henner läsa lite i höstens första bokklubbsbok!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *