Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Kultur,Mode,Tips,Vardagslivet

Magiska masker, stickad väst och kvällsläsningen

21 sep , 2020, 19.44 Jenna Matintupa

 

Veckans inspiration: Inspirerad av den allsmäktige Ellen satte jag ihop en lista om den kommande veckan. Hon är en härligt ärlig och rolig person både på sociala medier och i verkligheten. Vår generations Märta Tikkanen. Rak på sak och talangfull.

Veckans planer: Jobba måndag till torsdag. Sen åker vi förhoppningsvis upp till Österbotten på torsdag. Ska kolla in hur stormen härjat på skären, träffa familjerna och njuta av lite höst i Österbotten. Kanske plocka svamp om vi hinner. Dessutom planerar vi att vara lediga på måndag så vi får ett extra långt veckoslut för att hinna med allt. Ser framemot det!

Veckans bok: Vi har bokat in vår första bokklubb för hösten och jag har just börjat läsa vår bok: Ocean Voungs En stund är vi vackra på jorden. Har bara hunnit börja med den så kan inte säga så mycket om innehållet ännu men den verkar vara en mysig läsupplevelse.

Veckans jobb: Inleder ett projekt på jobbet kring en digital utställning som jag ser framemot att göra. Annars är det samma vanliga som ska fixas. Marknadsföring i sociala medier, pill med grafik och planering av kommande evenemang. Varierande och kul!

Veckans jobbplats: Soffan som vanligt. Fast faktiskt ska jag in till jobbet imorgon, ska bli konstigt att sitta och jobba vid ett skrivbord för en gångs skull (skrivbordet här hemma är upptaget av min man).

Veckans hudvårdsprodukter: Jag har två produkter som räddar min hy just nu. Sen jag slutade amma i början av juni har jag mina hormoner varit helt cray cray vilket gjort att jag fått en hel del break outs – främst på kinden och hakan. Och det har lämnat mörka fläckar kvar av dem eftersom ja, en kan ju inte låta bli att pilla. Hur som helst, två produkter hjälper mig både att minska synligheten och få utbrotten att lägga sig snabbare. Emma S Treatment Enzyme Peel och Budgies Radiance Reboost Renewing Overnight Mask. Den första gör jag två gånger i veckan, och den andra varje kväll före jag lägger mig. Däremellan är jag förstås noga med att tvätta och kör lite olika masker när jag har lust. Men jag upplever att dessa gör det största jobbet. Jag har köpt båda på kicks.

Veckans tv-serie: Jag har varit besatt av How to get away with murder de senaste veckan. Den serien vet hur spänningen hålls uppe. Men just nu längtar jag mest efter något kostymdrama att se på, måste undersöka om det finns något jag ännu inte sett.

Veckans klädesplagg: Alltså den stickade västen. Hade aldrig trott att jag skulle ha en sån i min garderob, men så plötsligt är det de snyggaste som finns just nu. Ser det överallt och vill ha min egen till ALLT. Och i alla färger. Fallit för en trend? Absolut. Men också en väldigt användbar trend i höst.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *