Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Vardagslivet

Tillbaka

9 jan , 2021, 21.12 Jenna Matintupa

 

Ligger och fryser lite ovanpå sängen. Jag är helt utmattad efter att ha gått an hela dagen för att få ordning på hemmet. Vi kom till Nyland vid åtta igår och resten av kvällen var ett enda kaos. Skruttiga blad och lite skräpigt kring växter som torkat, väskor och saker överallt. Och som om inte det var nog gick barnen på sånt högvarv att de inte somnade före efter 22. Vilket är ganska ovanligt när de annars sover vid 19 och 20… Så vi var ganska trötta när vi äntligen fick sätta oss och se på På Spåret halv tolv.

Idag har dagen som jag gått åt att röja och städa. Städat undan nästan alla julsaker, packat upp alla väskor medan barnen härjat. Vi var båda ganska trötta på de små när de bara gick an och an. Vi borde förstås ha gått ut med dem men det fanns varken tid eller ork för det… Imorgon har vi dock lovat att gå och åka pulka! Och så ska jag åka och köpa tulpaner eller några andra våriga blommor. Dessutom har jag några hudvårdsprodukter att hämta ut som jag köpt för ett presentkort jag fick i julklapp från jobbet, så lyxigt!

Men nu måste jag ännu hänga upp tvätt innan jag få sätta mig i soffan, tända ljus och ta kväll. Ser framemot att antigen se på de nya Vår tid är nu-avsnitten, eller kanske nya Jönssonligan. Ska lägga på ljudbok nu så går de sista måstena lite lättare!

Gullunge och hemfärd.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *