Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Vardagslivet

En onsdag i januari

20 jan , 2021, 16.10 Jenna Matintupa

 

Vardagen rullar på och plötsligt har halva veckan gått. Alfons har varit hemma snorig i en vecka men var äntligen tillbaka på dagis idag. Energin i den lilla kroppen är otrolig, hela tiden händer något. När barnen somnat om kvällarna har jag varit helt slut, igår somnade jag till och med på soffan klockan åtta. Om jag längtar till ljusare dagar och våren? Oh ja. Skyller allt på ljuset och barnen, inte på mig själv hehe. Nä men jag har nog insett de senaste veckorna att om jag ska få upp min energinivå måste jag verkligen göra något åt det också. Typ sova mer och röra på mig. Vissa dagar har jag inte ens gått ut. Det är knappast speciellt hälsosamt…

Idag började jag iallafall dagen med att träna. När Johan for iväg med barnen sökte jag fram ett pass som jag sparat ner på instagram. Det var hundra gånger tyngre än jag trodde och kan nu knappt gå i trappor, men om jag får in det två gånger i veckan kanske det bidrar till lite mer energi. Och sen att sluta scrolla instagram i sängen innan jag börjar sova. Herregud så länge en kan fastna där. Så himla klyschigt och typiskt januaribeteende egentligen. Vi får väl återkomma i mars när träningssaldot fortfarande ligger på 1, haha.

Hemma är det i alla fall fint. Vårfärgerna är framme igen, vi har blommor överallt och städat mest hela tiden. Vi fick en trådlös dammsugare, handdammsugare (Vet inte vad de heter egentligen?) i julklapp och det är de bästa som hänt oss. Använder den konstant. Har en småbarn så är den guld.

Nu ska jag lägga bort datorn och börja göra pasta carbonara. Och titta på Lupin på iPaden samtidigt. Bäst att passa på innan barnen kommer hem!

En kommentar

  1. Carola vierinen skriver:

    Promenader i friska luften och zink och magnesium/B-vitamin och D- vitamin så blir du pigg som en mört😃och så mindre socker också😘då är du på topp till sommaren❤️

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *