Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Agnes outfits,Alla inlägg

Agnes outfits: För sommarens fester

30 apr , 2016, 08.54 Jenna Matintupa

 

Kläder är ju så himla roligt, och det är så kul att ha en liten unge att klä. Ska njuta nu medan hon är så liten att hon inte har någon åsikt om vad hon vill ha på sig, det blir väl säkert andra bullar när hon börjar ha egna åsikter. Fotade ett gäng outfits när Agnes sov för ett tag sedan så ska lägga upp dem här lite vart efter!

Här är en favoritoutfit som jag hoppas kommer passa snart. Klänningen beställde jag i mars och den är så ljuvlig! Gullig och cool på samma gång. Ångrar lite att jag inte köpte en i rött också, nu är den förstås slutsåld…

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Strumpbyxor från Lindex, klänning från Mini Rodini och koftan från Åhlens är en gåva av min bästis Sannah.

Fick en fråga på instagram om jag kunde skriva lite om vilka storlekar vi använder på Agnes och vilka hon växt ur och så. När vi kom hem från bb använde vi både 44 och 50. Vi hade en pyjamas i 44 som hon använde i kanske två veckor. Den passade perfekt medan de pyjamas vi hade i 50 var lite stora. Just nu håller hon på och avverkar storlek 50 på bodys och byxor. Det är inte länge kvar av på den storleken så vi har lite börjat övergå till 56, men ännu är 56 det lite lite stort så är i lite mellanläge mellan två storlekar. På pyjamas har vi dock börjat använda 56 redan. Så gissar att 56 och 62 kommer bli perfekt i sommar (fast om hon forsätter äta som hon gör nu kan det nog hända att hon växer ur alla sina kläder på två röda…)!

Storlekarna varierar verkligen mycket beroende på märke så jag tycker inte man ska stirra sig blint på dem. Många sade åt mig att det till exempel var helt onödigt att ha 44 men den pyjamasen använde vi jätte mycket den första tiden så tyckte inte alls den var onödig (Agens var alltså 48 cm lång när hon föddes).  Karin kommenterade på instagram så till exempel alla de minsta kläderna i babylådan jätte stora och håller så med. De passar inte ännu heller på Agnes (!) medan kläder från kedjorna i samma storlek passar hur bra som helst. Så det löns att köpa lite mindre kläder och inte bara ha babylådans minsta kläder. Och det där om att det är onödigt att ha massa kläder i 50 eftersom de växer ur det så snabbt håller jag heller inte med om. Agnes spyr (och bajsar!) ner sina kläder ganska ofta så det är bra med många ombyten.

Mitt bästa tips till er som är gravida är: Köp lite av alla storlekar och köp de kläder du själv vill! Njut av att gå i butiker och klämma på babykläder oavsett om alla säger att man ska vänta tills babyn kommer. Det ÄR roligt att få shoppa babykläder och för mig gjorde det de hela lite mer verkligt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *