Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Till Agnes,Vardagslivet

Vardagslivet med Agnes

11 maj , 2016, 22.51 Jenna Matintupa

 

Nu kan man väl nog säga att vi kommit igång med vardagslivet, både vi som familj men också Agnes och jag. Att vara hemma med bebis är väl som alla som varit föräldraledig känner igen sig i inte en dans på rosor. Vissa dagar rullar att på hur smidigt som helst och ungen sover en lång dagssömn så man hinner äta själv, tömma diskmaskinen och kanske till och med sätta sig vid datorn en stund. Och vissa dagar går det inte riktigt som på strömsö. Man äter frukost med en handen på samma gång som man ammar (inte enkelt!), ungen ligger och gallskriker medan man kissar och när klockan slår fyra sitter man för hundrade gången för dagen och ammar i soffan medan hemmet ser ut som ett slagfält. Vissa kvällar äter vi middag tillsammans medan hon tar en powernap och vissa kvällar går en av oss vaggande med henne i famnen medan den andra kastar i sig maten för att kunna byta av.

Det är inte alltid så himla roligt, men största delen av tiden så rullar det ändå på ganska bra. Nu börjar hon få lite mera rutin och ibland hinner jag faktiskt både tömma och plocka i diskmaskinen under dagen. Men ännu vill hon helst vara i min famn så länge hon är vaken, gärna amma ungefär en timme i gången och sover endast i vagnen (som rör på sig). Så de dagar med lite avbrott eller avvikande program är guld värda, för det betyder att jag får göra något annat. Idag har vi till exempel haft besök och då får man varva blöjbyte med fika och få en inblick i ”livet utanför”. Ganska skönt.

Den senaste tiden har det inte varit så många jobbiga dagar utan fler ”bra” dagar och det har väl främst att göra med att hon blir större och jag blir tryggare i min roll. Typ. Nå tänkte visa lite bilder från den senaste tiden. Sådant vi sysslat med ungefär.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Mina föräldrar var på besök i helgen och mamma, pappa och jag tog en dag Agnes dagssömnspromenad (nytt ord!) vid Iso Omena för att köpa lite sommarsaker åt Agnes. Hon fick en hatt och pyjamas från Lindex, en hög med strumpor (de bästa) från Kappahl och en tunnare jacka och romper från H&M.

SAMSUNG CSC

Hennes favoritplats, i vagnen.

SAMSUNG CSC

Inbjudningskorten till dopet har jag fixat och postat. Här är en liten tjuvtik på hur de ser ut.

SAMSUNG CSC

Det här tycker jag extra mycket om just nu. Blommor i alla dess former, dessa plockade ett stenkast härifrån (dock måste jag kasta dem idag för killen fick allergisk reaktion av dem, typiskt…). Mama på ipadden, så mycket enklare att läsa med en hand än en fysiskt tidning (plus att det är billigare!). Solglasögon både till mig och Agnes klarar man inte sig utan i det här vädret, mina från Ray-ban och Agnes från Lindex. Och till sist: handkräm från ACO. Räddar mina torra blöjbytarhänder!

SAMSUNG CSC

Och så avslutar vi med en bild på mig och en av dagens gäster. Hur gullig är hon inte då?!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *