Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Graviditeten

BB-väskan: Vad vi faktist använde

31 aug , 2016, 21.49 Jenna Matintupa

 

Inlägget om vår BB-väska fick så bra respons, och det var många som berättade om vad de hade haft med/tyckte var helt onödigt, så jag tänkte följa upp med ett inlägg nu i efterhand med vad vi faktiskt använde. Och lite vad jag kanske saknade eller skulle ha velat ha mer av. Det är självklart helt personligt vad man vill ha med och använder, så det här bara min erfarenhet och hur jag upplevde det. Dessutom varierade det också från sjukhus till sjukhus vad som finns där och vad man får.

Desktop60

Så här i efterhand hade vi onödigt mycket till Agnes. Under de två och en halv dagarna vi var på BB så använde vi endast kläder på Agnes när vi skulle åka hem. Så det vi i slutändan använde var fleecedräkten, bodyn, byxorna, strumpor plus stickade strumpor, vantar och den stickade mössan. Bomullsmössan använde vi första dygnet, men den var så lös och dålig så killens mamma hämtade en annan mössa som vi hade hemma när de kom och hälsade på som satt mycket bättre. Så under själva BB-tiden hade Agnes på sig endast blöja och mössa, och en filt runt sig när hon inte låg nära oss.

Desktop61

Snuttisen hade hon med sig när hon sov i sin säng (vilket i och för sig inte hände många gånger) men den glömde vi typiskt nog dit, så den hon har nu köpte jag när vi kom hem. Agnes fick ett täcke på BB men vi använde det nästan inte alls utan hon använde sin egen filt eller våra täcken. Tyckte det var mysigare för henne att få ha ”sin egen” filt. Trasan användes inte så mycket tror  jag, kommer faktiskt inte ihåg. På hemresan hade vi den åtminstone.

Jag hade liksom inte tänkt alls när det gällde mig själv. För jag hade packat ner mina bekvämaste kläder typ en månad på förhand vilket resulterade i att jag till sist måste ta de därifrån och använda haha. Nå, till själva avfärden var de nog nedpackade igen, men under natten när vi skulle in till BB så vill jag prompt ha den tunna stickade tröjan och mönstrade byxorna så fick slita fram dem ur väskan just före vi skulle åka iväg. Och vattnet gick ju i bilen, så byxorna var våta och låg i en påse efter det. På BB använde jag bara sjukhusets kläder. Älskade pyjamasen och nättrosorna! Jag ville ta med dem hem när vi skulle åka p.g.a det var så sköna, och nättrosorna hade jag faktiskt på mig när vi åkte hem. Strumpor blev jag nog erbjuden men tackade nej till. Hade på mig birkenstocks när vi åkte in, och de gick jag i hela tiden där också. Hade ganska varmt så tofflorna skulle ha blivit alldeles för heta. Amningsbh:n började jag använda först kanske sista dagen annars hade jag ingen bh på. När vi åkte hem hade jag på mig tights, den lösa stickade tröjan, långa koftan, bomberjackan som jag hade haft på mig när vi åkte in och så sneakers som killens mamma hämtade dit (eftersom jag bara hade biriksar med och det var nu inte väder att gå med dem utomhus ännu).

I och med att vi hade ett familjerum så var det helt bra att killen hade lite ombyte. Han hade jeans på sig när vi åkte in så mjukisbyxor var bra att ha där på dagarna när han behövde lämna rummet för att gå på wc eller hämta mat åt oss. Och vi var där i tre nätter så strumpor och kalsonger räckte precis.

SAMSUNG CSC

Allt det här var kanske det som jag var gladast över att jag packade. Killen blev ganska hungrig före vi fick mat efter förlossningen, så han åt en tupla och drack cokis i förlossningssalen medan vi väntade, men jag var inte speciellt hungrig (fick knappt ner det vi fick sedan heller) men var såå tacksam över det nästa dag. Njöt så av att få äta lite choko och dricka cokis! Berry boost åt jag som mellanmål och lite nu som då när jag var hungrig. Önskar bara att jag skulle ha haft med mer av dem, sex askar tog slut snabbt! Dessutom missade vi kvällsmaten av misstag en kväll så under natten hällde jag mig en ask eftersom jag var vrålhungrig.

I necessären använde jag typ allt förutom bröstvårtskrämen (hade inte behov av den). Rekommenderar verkligen att ta med ansiktstvätt, ansiktskräm och egna duschsaker, för i alla fall jag njöt så mycket när jag fick duscha med min egen schampoo och sedan ta en stund för mig själv och tvätta och smörja ansiktet. Kände mig som en ny människa efter varje dusch. Värmedynan var också guldvärd. Använde den massor när livmodern drog ihop sig de första dagarna efter förlossningen. Lindrade och värmde skönt.

Det som jag också var glad att vi hade med var iPad:ar, hörlurar och kameran. Det kunde bli ganska långtråkigt och Agnes sov ganska mycket, så då var det skönt att kunna lägga i hörlurarna och titta på netflix en stund. Och kameran var också jag glad över. Vi tog flera bra foton från det första dygnet som är roliga att se på nu i efterhand.

Så här i efterhand kan jag nu konstatera att jag ändå packade ganska bra. Det enda jag skulle packat annorlunda är väl skippa pyjamas och onesien till bebisen, och haft med mer ätbart. När jag packar tänker jag alltid ”hellre för mycket än för lite” och det mottot tycker jag man nog kan följa när det gäller BB-väskan också. Jag menar, du förlorar inget på om du har med en extra body men du harmar om du inte hade med och skulle ha velat ha den!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *