Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Vardagslivet

Snart är sommaren officiellt här

28 maj , 2018, 23.36 Jenna Matintupa

 

Sitter uppkrupen i soffan med en kopp te och netflix på tv:n. Resten av familjen sover och det här är första gången idag som jag har tid att sätta mig ner och ta fram datorn. Helgen lämnade efter en skön känsla i kroppen och det känns som om jag börjar vara back on track igen. Lite mensvärk och sånt att stå ut med, men vet ju att det är påväg mot det bättre åtminstone!

I sista minuten åkte vi ut till skären över helgen. Utöver en sväng upp till land för att fixa oss och gå på fest hängde vi vid nya beachen nästan konstant. Agnes var väldigt nöjd över att vi var tillsammans så gott som varje sekund. Hon går igenom en period nu där hon helst är klistrad vid mig. Vet inte om det är någon utvecklingsfas eller vad det är, men det ska tydligen vara hon och jag för tillfället. Visst är det mysigt att hon vill vara med mig, men det börjar bli lite påfrestande att det ska bli en kamp varje gång hon inte får. Det är väl bara att njuta, snart är hon femton och bara fräser åt mig. Största delen av tiden är det ju ändå ganska mysigt. Inte hela tiden, men nästan.

You and me
You and me
You and me

Trollet och jag före festen i lördags, matchande i Marimekko.

Idag hade jag jobbfri dag, dels för att jag behövde landa lite efter helgen och dels för att det var så himla mycket att städa, packa upp och tvätta att det tog så gott som hela eftermiddagen. Förmiddagen började med att Agnes och jag promenerade till dagis i lugn takt och lämnade av en gråtande mammig unge med en släng av separationsångest. Efter det gick jag iväg på promenad och sen en sväng via Iso Omena. I samma veva som killen och Agnes kom hem kom också Anna hit. Hängde, åt middag och gick till stranden. Det är så lyxigt att bo på gångavstånd från vattnet.

Imorgon ska jag tatar i allt som behöver göras. Finns ett par grejer att beta av på listan. Klockan fyra ska jag iallafall vara färdig för då vankas det vårfest på dagis. Vernissage av barnens verk och pizza på det.

På onsdag ska jag in till stan för att hänga med Anna och ta lite bilder. Behöver uppdatera med lite bilder, och stan är ju som finast nu.

Torsdag ska jag fixa det sista före deadline och jobba färdigt inför helgen.

På fredag ska vi vara lediga och spendera förmiddagen med att handla och packa för så fort killen slutar jobbet åker vi till skären. Ganska bra sätt att fira in första sommardagen med!

Hela helgen ska vi hänga på skären. Simma, grilla och förhoppningsvis få lite sovmorgon. Söndag eftermiddag bär det av hem igen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *