Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Bröllop,Inspiration

BRÖLLOP: Vigselringarna

19 jul , 2018, 21.51 Jenna Matintupa

 

Fyrtiofyra dagar till bröllopet och saker faller mer och mer på plats. Jag har hållit på och pillat med programbladen till middagen. De börjar vara ganska långt klara, bara slutgiltiga menyn och de sista gästerna som ska in. I veckan var vi och förde killens frack till skräddaren, så den är snart klar. Min klänning hänger här hemma, vi har skor, accessoarer och allt sådant köpt.

Så kommer vi till dagens tema. Ringarna. Sen tidigare har jag ju en förlovningsring. Den köpte vi just efter att vi förlovade oss. Killen valde då att inte köpa någon, utan tänkte att han skaffar en vigselring senare. Nå nu är vi ju framme vid senare och det var dags att ta tag i ringfrågan igen. Först var tanken att vi skulle gå och se på ringar åt killen, men sen började vi prata om ringar som fanns kvar i familjen. Det fanns nämligen ett gäng gamla ringar från släktingar som hade sparats, så för någon vecka sen kollade han igenom dem och valde till sist den han funderat på ett tag. Så här för någon vecka sen förde vi den till juveleraren för att förminskas, putsas och graveras, hans morfars ring. Ganska fint ändå!

Min ring då? Jag hade faktiskt ingen aning vad jag ville ha i början. Någon enkel, smal med typ en sten var vad jag tänkte mig. Tyckte redan vid köpet att förlovningsringen att det fanns så himla många olika, beslutsångest deluxe. Av ren slump snubblade jag över Mannström Jewellery på instagram, så jag skickade iväg ett meddelande till Matilda och undrade om hon skulle kunna göra en till mig.

Vi träffades i oktober och jag fick beskriva lite hur jag hade tänkt. Matilda frågade en massa svåra frågor om carat, klarhet, fäste och så vidare. En hel del frågor som jag hade noll svar på. Visste inget om sånt så hon började visa olika alternativ på pinterest. Till sist kom vi fram till design som lät bra. Lät bra säger jag, eftersom det är väldigt svårt att föreställa sig hur det kommer se ut utifrån en beskrivning.

På bilderna ser ni lite ungefär vad jag tänkte mig. Vad vi kom fram till med Matilda var en ring i vitt guld med en 0,15 carat champagne diamant i kronfattning med sex klor. Och i onsdags så hämtade jag den! Det var ganska pirrigt att få se den, det är ju ändå något som jag ska ha på mig varje dag. Som tur blev jag int alls besviken, för den var hur perfekt som helst! Killen sa i något skede igår att jag måste sluta prova den hela tiden, haha. Så nu är det bara att vänta, typ det jag är sämst på. Men snart så! Och är verkligen så glad att jag valde Matilda, hon är jätteduktig och världens snällaste. Så om ni funderar på att specialbeställa ring, kolla med henne. Hon är super! Och hur ringer ser ut, jag de får ni förstås också vänta på…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *