Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Bröllop

Vårt bröllop – sista delen av festen

29 okt , 2018, 08.30 Jenna Matintupa

 

Vet ni, det börjar bli slut på bröllopsbilderna nu. Här kommer sista delen från festen. Tänkte ännu visa tryckgrejerna, måste bara minnas var jag satt dem först hehe. Här kan ni läsa om min ring, förberedelserna, porträtten, vigsel och första delen av festen. Alla bröllopsrelaterade inlägg finns självklart också under kategorin ”bröllop”. Känns ändå lite sjukt att hela bröllopsrumban liksom lider mot sitt slut nu. Okej, ska fixa album och tackkort ännu. Men det mesta är klart. Något som vi planerat och lagt ner massa pengar och så poff är det ett minne.

Men är underbart minne! Vårt bröllop blev verkligen precis så som vi ville. Det blev precis en sån fest vi ville ha och allt föll på plats som det skulle. Nu i efterhand är vi båda väldigt nöjda över att vi satsade på bröllopet. Inte höll tillbaka. Det blev, precis som det sägs, en dag vi aldrig kommer glömma.

Nu ska vi kika på det de sista festbilderna!

Vårt bröllop - festen
Vårt bröllop - festen

Efter huvudrätten tog vi en liten längre paus. Vi skulle nämligen ta bilder med familjerna så länge solen ännu lyste lite. Och så fick gästerna på samma gång sträcka på benen lite. Här ser ni jag och mina brudtärnor, och så min bror och jag. Sällan vi syskon fastnar på bild tillsammans så fint att ha det nu för en gångs skull. Vi kanske är mer lika än jag tidigare tyckt?

Vårt bröllop - festen
Vårt bröllop - festen
Vårt bröllop - festen
Vårt bröllop - festen

Efter pausen forsatte middagen. Och programmen. Det var alltså verkligen MÅNGA tal. Vilket vi älskar! Tror jag räknade till ungefär åtta tal, i varierande längd och innehåll. Det var roligt att höra hur även om talen kom från olika vinklar, så beskrev de alla oss på exakt samma sätt. Kanske det betyder att vi båda alltid är oss själva? Fint var det iallafall!

Vi gav lekansvar åt två av mina brudtärnor, och vilken succé det blev! Istället för att bara ha de klassiska bröllopslekarna gjorde de det till en tävling. Det vill säga att vi tävlade mot någon i varje lek. Först ut var det den klassiska leken var vi skulle gissa vad alla som står upp har gemensamt, där tävlade vi mot toastisarna. Sen var det skoleken som vi tävlade mot mannens föräldrar, och så till sist en musikquiz där vi tävlade mot mina föräldrar. Sjukt roligt!

Utöver det hade vi också några musikuppträdanden. Min brudtärna och bästis Sannah höll ett litet tal och sjöng sen en sång (visste inte alls om det och bölade förstås massor). Vi hade bett mannens barndomsvän med man att uppträda med Höstvisan vilket blev hur fint som helst. Precis som vi tänkt oss! Och till slut överraskade min moster med familj med två dansbandslåtar (min gudfar har spelat i dansband sedan föralltid). Så roligt och bra!

Vårt bröllop - festen
Vårt bröllop - festen
Vårt bröllop - festen

Precis som vi föreställt oss blev det så stämningsfullt i salen när mörkret kom. Alla levande ljus och ljusslingor gav en fin värme och ett mysigt sken. Vi behövde aldrig några taklampor eller liknande utan det enda var de som vi hängt upp. Värt att satsa på om en har en stor sal: massa massa ljusslingor!

Vårt bröllop - festen

Så var det dags för kaka. Vi fick tårtan via cateringen så vi visste egentligen inte speciellt mycket om den. Som tur var den supergod och kanske den av all mat som fick mest beröm och frågor. Stampade gjorde vi också, på exakt samma gång. Ganska bra ändå hehe.

Vårt bröllop - festen
Vårt bröllop - festen
Vårt bröllop - festen

Så var middagen slut och det var dags för bandet att börja spela. Vi började förstås med bröllopsdansen. Vi dansade till Håkan Hellströms Nu kan du få mig så lätt. Perfekt avslut på middagen och start på festen. Efter det drog bandet I’ll be there for you och så var det fullt ös. Vi dansade oss svettiga och Pop Dean hade fått ihop en perfekt setlista.

Jag bytte också om här i något skede, men det har vi inga bilder på för i samma veva som dansen började var det dags för fotografen att åka hem. Men det dansades, vi hade hotdogs och coleslaw till nattmat och dansades lite till. Bra feelis!

Alla bilder är taga av Sofia Jern. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *