Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Inspiration,Toddleråren,Vardagslivet

Vecka tio

5 mar , 2019, 15.30 Jenna Matintupa

 

Igår hade jag världens ångestladdning när jag gick till jobbet. Var trött, Agnes var lite småledsen när jag skulle gå, jag hade massa att göra på jobbet och kände mig sjuk. Men när jag gick hem från jobbet hade som tur allt lättat och det kändes ganska okej igen! Skönt ändå att det gör så ibland också, är så känslig nu och påverkas av varje minst grej. Att en ska påverkas så mycket av hormoner alltså, störande. Vi hade en skön och mysig kväll hemma och jag sov nästan nio timmar inatt (i och för sig vaken x-antal gånger men ändå) så dålig början men bra avslut!

Som jag sa till J igår, Agnes är just nu 51% gullig och 49% jobbig. Ena stunden är hon så rolig, smart och underbar och så tar det en sekund och hon förvandlas till.. Ja, något mindre trevligt. Imorse ringde vi till exempel till hennes pappa så att han skulle få säga åt henne att om en tar bort huvan från halaren måste en ha halsduk. Jag hade klätt på henne det men hon bara skrek efter honom och jag orkar inte bära henne skrikandes till vagnen. Sekunden senare kramades vi och hon var gullig igen. Så är det förstås med barn, men att fixa det nu som hormonstinn, ganska gravid, smått stressad och nästan alltid trött är inte realistiskt. Så nu skiter jag i det mesta och försöker ta den lätta vägen ut så ofta som möjligt. Får ta konsekvenserna sen, orkar inte bry mig i det nu.

På väg till jobbet lyssnade jag på senaste avsnittet av Billgren Wood. De pratade om påsk och jag blev SÅ taggad. Vill också ställa till med påsk. Bara helst nu direkt. Synd bara att det är över en månad till påsk… Skickade i vår familjechatt och frågade om jag får ordna påsk hos svärföräldrarna (vi åker upp över påsk) och laga någon härlig påskmiddag, ordna äggjakt och pynta med massa fina vårblommor. Men innan de ska vi det ställas till med tre års kalas. Så får väl chilla lite.

Bildkällor: Ett, två och tre. Gult, vårblommor och bebisar i pastell. Allt som är fint just nu.

Den här veckan är det mycket fokus på att få klart projekt på jobbet. Kommer vara helt utpumpad när det väl är klart. Skönt då med några dagars återhämtning efter det.

Igår gick jobbdagen förbi på två sekunder, så är det väl när en har mycket att göra. Efter det hämtade jag Agnes och vi promenerade hem. Måndagar är nu för tiden mest kopplat till att det kommer nya muminavsnitt! Tycker veckans var sååå bra.

Idag har jag jobbat som vanligt och nu är jag på väg för att simma. Nästan bästa på hela veckan!

Resten av veckan består av ett möte, frilansjobb hemma, brunch med bokklubben och så ska vi kanske ha gäster på veckoslutet. Annars lugn vecka och inget program på söndag. Hoppas bara att den här vintern som kom tillbaka försvinner snabbt som attan. Hade ju redan vant mig vid vår…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *