Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Tips

Mina skönhetsfavoriter sommarversionen

2 jul , 2019, 19.52 Jenna Matintupa

 

Här i Österbotten står tiden så gott som stilla känns det som. Ännu inget nytt och vi bara väntar och väntar och väntar. Mannen bygger terass och jag tror att han hoppas det tar ännu lite till för att han ska hinna så långt som möjligt innan babyn kommer och bygget stannar av lite.

Men istället för att bara tjata om att inget ännu hänt tänkte jag vi kunde titta på mina sommarfavoriter i skönhetskategorin. Gissar att jag inte är enda som gärna satsar på fräsch och naturlig under sommarmånaderna. Men kanske ändå något extra ifall en som jag sover dålig och kanske är lite glåmig med mörka ringar under ögonen nu som då.

Vi börjar från vänster.

The Sunblocker Mist från Budgie. En mist med UV-skydd som ger glans, motverkar frissighet och förstås skyddar håret mot solen. Väldigt viktigt eftersom håret ofta glöms bort under sommaren. Jag använder det i fuktigt hår efter dusch och ibland i torrt hår när de behöver lite extra fukt mellan tvättarna.

Lumenes Luminous Pressed Powder. Ett puder med lyster i som passar finfint nu på sommaren. Säkert annars också, men köpte det förra veckan så har bara hunnit prova de nu. Det ger också perfekt med lyster och färg för att användas bara som det är tillsammans med uv primern, ifall en inte är sugen på massa foundation och likande men ändå vill få en jämn ton. Kommer bli en favorit tror jag!

Nordic Chic Eyebrow Shaping Wax från Lumene. En gammal goding som jag använt i flera flera år. Det enda jag använder på mina ögonbryn. Formar och ger lite färg. Vill en ha mer effekt lägger en bara flera lager. Passar perfekt både till festsmink och till vardagslooks.

The Apple Cider Scrub från Budgie. Burken är en mindre förpackning av tuben de annars säljer, men tänkte jag ville testa innan jag köper en fullstor. Det är en löddrande hårskrubb som innehåller exfolierande äppelcidervinäger. Små korn exfolierar och skrubbar milt bort produktrester i håret och hårbotten. Den används en till två gånger i veckan för att rengöra hår och hårbotten på djupet. Återfuktar och återställer hårets naturliga glans. Har hittills använt den bara två gånger så kan inte säga mycket om den förutom att håret känns mjukt och fint efter tvätten.

Max Factor Creme Bronzer 10 Bronze. En fin bronzer som jag alltid använder på sommaren. Måste dock vara lite försiktig med den för jag som är ganska ljus måste lägga lite i gången så det inte blir för mycket. Men ger en jättefin solkysst look och förstärker brännan på ett fräscht sätt.

Invisible Illumination Instant Illuminizer i färgen Midnight Sun från Lumene. En flytande highlighter som jag använder på kindben, näsa, ögonlock och ovanför läppen. Den ger ett naturligt men ändå fint glow utan att bli för mycket. Tycker om den för att just färgen gör den mer naturlig än en ljus highlighter. Om jag sminkar mig för fest eller liknande kan jag ibland lägga någon pressad ovanpå för att förstärka lite. Men oftast använder jag bara den!

Gommage á Mixer, Scrub to Mix från Yves Rocher. Det här är ett helt naturligt exfolierande pulver som blandas ut med den rengöringsgel och förvandlas då till en peeling En kan lätt anpassa hårdheten efter hur mycket pulver en lägger. Jag som gillar ganska hårt skrubb lägger ganska mycket och älskar känslan efteråt. Huden känns väldigt ren och härlig. Fast jag haft den i flera månader tycker jag att det knappt minskat i flaskan. Jag använder den med en skumrengöring från Lumene och de funkar hur bra som helst. En krämig rengöring skulle säkert också funka bra med den!

ACO Sun Soft Lips med SPF 25. Ett läppglans med SPF som vårdar, skyddar och återfuktar. Jag som annars inte är en läppglans person gillar ändå den här eftersom det ger färg och glans men ändå inte för mycket. Läpprodukter med solskydd brukar oftast ge en ganska ljus ful hinna så gillar att det här för de ser naturligare ut.

Invisible Illumination Instant Glow UV Primer från Lumene. Den här är det bästa som finns på sommaren (och annars också!). En primer med SPF 30 i en lite pärlemorfärg som ger härlig lyster och funkar både under en foundation eller som den är. Om jag bara vill ha lite fräschare look använder jag denna, sen highlightern, pudret, bronzern och ögonbynsvaxet. Ibland mascara. Perfekt sommarlook!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *