Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Första bebistiden

Det nya livet

15 jul , 2019, 23.51 Jenna Matintupa

 

Här har de ni gått en vecka sen babyn kom ut. Vi har börjat komma in i någon sorts rutin och den nya livet med två barn rullar sakta men säkert.

Vi hade turen att få komma hem från sjukhuset redan efter ett dygn, så på måndag eftermiddagen hämtade mannen oss från BB. Vi hade inget familjerum så han åkte hem till natten. Det var också en av anledningarna till att jag gärna åkte hem så fort som möjligt, för att jag skulle ha lite hjälp på natten. Babyns första natt ammade jag från 22-tiden till fem på morgonen. I ett sträck. Så att ha mannen där som skulle ha vaggat honom lite så jag skulle ens fått en timme sömn skulle var helt trevligt. Som tur har detta ännu inte hänt en till gång.

Agnes har tagit storasysterrollen riktigt bra och är hur snäll som helst med babyn. Men lite extra bråkig och så var hon nog förra veckan. Och vi hade lyckats få henne blöjfri på natten också i juni, men så förra veckan kissade hon i sängen flera gånger. Antagligen någon reaktion på den nya situationen. De senare dagarna börjar Agnes iallafall återgå till att vara mer och mer sig själv med mindre onödiga bråk så hoppas att det håller i sig! Lillebror straffas som tur inte utan han är bara gullig och får pussar och kramar. Så skönt att hon gillar honom!

Så dagarna går mest ut på att amma och sitta med en baby i famnen. Känns ibland som att jag ammar konstant, men som tur är det mestadels mysigt. Plus jag hinner se en himla massa Downton Abbey. Och däremellan har vi besök av släktingar och försöker hitta på program så att Agnes inte ska bli så uttråkad (mest mannen som sköter den delen…). Ganska gemytlig tillvaro ändå.

Jag mår och fysiskt väldigt bra och det är en sån skillnad från förra gången. Jag är mycket piggare och starkare än hur jag var efter att Agnes föddes. Antagligen dels för att jag har mindre skador än förra gången, och det här var en psykiskt lättare förlossning eftersom jag var medveten på ett helt annat sätt genom hels förlossningen nu. Fysiskt var den dock mycket tyngre. Men mer om den senare!

Nu har babyn just somnat bredvid mig så ska bara flytta honom lite åt sidan så vi har rum bättre och hålla tummarna för inget kiss i sängen och få uppvak inatt! Hittills har vi haft väldigt bra nätter så…

En kommentar

  1. emzi skriver:

    Bra att det går bra med lillen 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *