Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Vardagslivet

Den nya vardagen

18 maj , 2020, 10.42 Jenna Matintupa

 

Sitter med havet som utsikt och brasa sprakandes bredvid mig. Det är knäpptyst bortsätt från brasan och radion som är på i bakgrunden. Det är konstigt att vara bort från barnen, framförallt Alfons. Det är ett bra tag sen han varit någonstans utan någon av oss. Men idag har barnen fått åka till mormor på ”mommodagis” så att Johan ska kunna jobba och jag ska kunna skriva på slutarbetet. Passligt nog hade min mamma semester denna vecka så hoppas få mycket gjort nu. Länge sen jag haft möjlighet att skriva en hel arbetsdag! Så fint bra sätt att börja veckan i vårt ”nya” hem. För här bor vi ju nu, som Agnes sade hela dagen igår.

Agnes redo för att åka ut till skären. Hon var så duktig och hjälpte glatt till att tömma bilen och bära saker i båten. Klättrade vant in och ut ur båten.

Alfons nya intresse är skor. Det roligaste som finns är att sätta händerna in i varsin sko och så kryper han runt så.

Mormor och morfar kom på besök på lördag och av morfar fick Agnes sin födelsedagspresent. Ett par hörlurar som hon sen inte ville ta av sig.

Havet <3

Söndagmorgon. Soligt och lite kyligt.

Tipitältet kom nästan genast fram. En av de saker som Agnes längtat efter mest. Inte riktigt idealt att ha det mitt i stugan men det flyttar ut på terassen så fort solen börjar värma på förmiddagen.

Trendiga hipisterbarn. Alfons med pappas gamla magväska från nittiotalet som Agnes satte på honom. Fylld med leksaksgrönsaker.

Gårdagens solnedgång. Inte ens närapå så fin som en var i verkligheten. Intressant hur det är omöjligt att fånga på bild. Är det för att det är meningen att en ska njuta av det i verkligheten? Kanske.

Nu ska jag fortsätta skriva så jag kan börja med lunch med gott samvete om en timme. Glad måndag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *