Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Vardagslivet

Tillbaka bland asfalt och stora djupgröna trädkronor

3 aug , 2020, 16.07 Jenna Matintupa

 

Efter några dagar av fullt ös från morgon till kväll känns det som om vi äntligen landat här hemma. Det tar ett tag att packa upp och städa efter elva veckor borta. Agnes sade minst 100 gånger de första dagarna hur glad hon är över att vara hemma. Alfons verkade också vara tillfreds med alla leksaker och roliga saker som finns här. Vi föräldrar var lite mer tudelade, men jag tycker iallafall det är himla skönt att vara tillbaka. Det ska bli SÅ härligt att börja jobba nästa vecka.

Idag när vi gick till dagis var Agnes så exalterad. Visst blev det lite spännande och läskigt när vi väl kom fram, men när hon såg sina kompisar släppte all nervositet. Hon har flera från sin gamla grupp med sig till stora sidan, plus många som hon känner från tidigare. Det ska bli spännande att se vad hon har att berätta när hon kommer hem. Alfons gick det också finfint för. Vi vara bara i ungefär en och en halvtimme men det kändes redan som att han skulle ha varit helt fine med att jag skulle ha lämnat honom där. Vi får se om imorgon går lika bra, då kanske jag går iväg en stund.

Den här veckan mjuklandar vi på dagis. Jag ska träffa kompisar, Johan åker bort med sina kompisar över veckoslutet och vi ska mest bara vänja oss med en vardag igen. Hoppas på lite bättre väder bara, det spöregnade medan vi var ute på dagisgården idag och det var… mindre mysigt. Rakt in i verkligheten liksom. Ironiskt nog är det hur fint väder som helst nu när vi inte lägre behöver hänga ute. Nåväl, vi överlevde med regnkläder.

Dags att ta tag i middag och annat som finns att göra här hemma. Ingen vila längre.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *