Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Inredning,Inspiration

Inredningstankar i höstglappet

15 okt , 2020, 10.35 Jenna Matintupa

 

Många av er vill säkert ta bort mig och sluta läsa genast efter det här, men är det bara jag eller är ni också lite lite sugna på jul? Jag vet att det knappt blivit höst men jag kan liksom inte riktigt sluta smygtitta på alla julkollektioner som börjar dyka upp. Och längtar redan lite efter att gräva fram alla fina saker som väntar i källaren. Jag får väl behärska mig ännu till slutet av november innan julgrejerna får komma fram.

Men såg jag i mailen att Ellos hade en story om ”Winter home”. Det vill säga något inslag av jul, men ännu i ganska neutrala toner och utan att bli för julkodat. Mer mot höstigt/vintrigt mys i väntan på den stora jultiden. Och då tänkte jag att det är väl den perfekta kompromissen. Att låta oktober och november vara en sorts övergångs period där en lite plockar in detaljer som skapar en lite mer stämningsfull stämning utan att bli för juligt.

Fint va? Lite inslag från naturen, ljus förstås, murriga textilier och naturliga material. Här hittar ni själva storyn på Ellos hemsida. Blev plötsligt också väldigt sugen på panel på väggarna även om jag varit ganska skeptisk tidigare. Tror det här får åka rakt ner i min vårt kommande hus-mapp på Pinterest.

Jag är så uttråkad i vårt hem just nu, vill fixa och inreda men det känns så ”färdigt”. Finns liksom inget mer vi kan göra. Jag skulle vilja göra något nytt och komma vidare. Står till exempel flera gånger i veckan och stirrar i barnens rum och funderar hur jag ska fixa om där för att det ska bli bättre. Tycker inte alls om hur det ser ut där nu. Upplägget trycka allt mot väggen gillar jag egentligen inte alls. Men har inte riktigt någon annan lösning på rummet.

Någon annan som känner samma? Är det hösten som gör det? Just den här mellanperioden mellan sommar och jul där egentligen inget är nytt. En vill förändra men det finns inte riktigt något konkret att göra, men ändå finns behovet där. Kanske får ta in någon liten stjärna eller rumsgran för att liva upp.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *