Jenna Matintupa skriver om vardagen som förälder och livets kontraster

Alla inlägg,Graviditeten

Tjugo dagar kvar

14 mar , 2016, 14.22 Jenna Matintupa

 

 

Tjugo dagar kvar till bf och än så länge inga som helst känningar av att något är på gång. Idag var vi till rådgivning och kollade läget. Allt såg bra ut förutom att jag hade på gränsen till lågt blodtryck och lågt hb. Hemma är allt så gott som färdigt inför bebbens ankomst. Ska göra lite extra mat den här veckan så vi kan frysa ner och äta sedan så det inte blir så mycket spring till butiken de första dagarna.

Så nu försöker jag bara ta det lugnt, göra lite skolarbete, titta serier, förbereda lite blogginlägg och pyssla här hemma. BB-väskan är så gott som packad och allt praktiskt borde vara klart. Kommer inte på något jag glömt i alla fall.

IMG_1348IMG_1361IMG_1360

Första bilden magen i vecka 36+6 och sista bilden i vecka 37+1. 

Hur jag mår? Ganska bra tycker jag. Sedan jag började ta det mera lugnt så har jag inte lika mycket sammandragningar, men smärtor vid blygbenet har jag mest hela tiden. Både när jag sitter och går. Sover ganska dåligt och har väldigt mycket värk i benen, speciellt mot morgnarna. Värken är väl kanske det jag lider mest av just nu. Och så hade jag som sagt lite lågt hb så måste börja äta extra järn, men annars var allt bra enligt rådgivningen. Sedan läkarbesöket för ca. två veckor sedan hade jag gått upp två kg, så nu ligger jag på plus 2,2 kg.

Bebisen? Huvudet ligger neråt som vanligt, lite rörligt ännu men åtminstone där var det ska vara vi den här tiden. Tycker jag känner rörelser hela tiden, och nu gör dessutom de flesta av dem ont eftersom hen trycker väldigt mycket på mina revben. Oftast brukar det bara hända när jag sitter, men på morgonen när jag låg på rygg i sängen så var det någon som pressade väldigt mycket på högra sidans revben. INTE speciellt skönt. Dessutom på samma gång som hen trycker på revbenen gör det också ont mellan benen, så det blir liksom dubbelsmärta.  Men så är det väl när det börjar bli trångt där inne…

v. 29 // v. 32 // v.33 // v.34 // v.35 // v.36 // v. 37

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *